Спиш ли, кмете ?!! Замърсяването е наднормено, но реакция няма ...

Късно снощи получавам съобщение във Фейсбук от наш бургазлия (няма да цитирам името му, защото нямам съгласие за това-б.а. ), който отдавна живее извън България, но споделя ядовете и грижите си свързани с нашето гражданско безгрижие тук в най-голямото странджанско село, което местните управници докараха уж до "най-добрият град за живеене" в България. 

Съобщението е кратко и ясно и е свързано с редовното наднормено замърсяване с ФПЧ на Бургас, който е рекордьор и по замърсяване, но и по мълчание на овчедушковците туземци ...

Какво по-ясно за г-н кмета, чиято дъщеря по едно време май учеше във Великобритания ? Димитър Николов може да е спокоен за Лондон, където замърсяването е едва 16 mg/m3, но дали е така в управлявания от нето вече 13 година Бургас ?

Да, ама не ! Защото 167 mg/m3 са 3.34 ПЪТИ НАДНОРМЕНО ЗАМЪРСЯВАНЕ ?!! Бургас, който не зная точно колко пъти е по-малък в сравнение с Лондон, но това са десетки пъти, където автомобилите са в десетки пъти повече и движението е много по-интензивно е близо 10.43 ПЪТИ ПО-ЗАМЪРСЕН ОТ ЛОНДОН и ПО-ЗАМЪРСЕН ДОРИ ОТ СОФИЯ ?!!

Не мога да кажа нищо друго освен #ОСТАВКАНИКОЛОВ ! Явно за 13 години кметът ни не е направил нищо, за да се опази здравето и живота на бургазлии и това е много повече от едни плочки, площади и т.н.

Отбележете, че това върхово замърсяване споделено от нашия съгражданин бе след дъжд, без да има мъгла или интензивно автомобилно движение около полунощ, а тази сутрин на 28 януари 2020 г. нещата със замърсяването са подобни по интензитет и наднорменост ????

Червената линия показва нормата за замърсяване с ФПЧ10, която е 50mg/m3, която е нарушена и прехвърлена от неделя сутрин 08.00 часа до вторник 07.00 часа или почти 48 часа ?!

Спите ли, бургазлии ? Това е вашият град, вашият въздух, вашето здраве, вашият живот ... Вие имате права, а този който е избран и да ги пази по два закона нехае ... Има ли кой да се събуди ?! Има ли кой да разследва ?! Има ли ?

Иначе казано това си е ГЕНОЦИД ... Местен бургаски геноцид ...

"Под лупа"