Според МВР Христо Луков е паднал на земята и така си наранил допълнително главата

Според МВР Христо Луков е паднал на земята и така си наранил допълнително главатаОт прессъобщение на МВР става ясно, че обикновени граждани, а не цигани, са му нанесли няколко удара

След публикацията на Бесове.бг Пресцентърът на МВР реагира веднага и разпространи съобщение, което публикуваме без редакторска намеса и без съкращения. Оставяме на читателите ни сами да си направят извода дали подобни наранявания по главата могат да се причинят след падане на земята.

Във връзка с инцидент, възникнал на 03.01.т.г. около 18.00 ч. в района на Новата поща в Бургас, Ви информираме за следните обстоятелства :
По пешеходната пътека, преминаваща през бул. «Стефан Стамболов» в условията на зелен светофарен сигнал, пресичала бургазлийка заедно с 14 годишния си син. Към края на пешеходната пътека сигнала на светофара се променя към червен, в резултат на което водачът на първия лек автомобил, спрял пред пешеходната пътека, влязъл в словестно пререкание с пресичащата пешеходка, чийто син вече бил на тротоара.
Устното спречкване продължило и в близост до павилионите за бързо хранене, където бургазлията паркирал автомобила си, като в момент на нараснало напрежение, извадил метална телескопична палка и се опитал да удари 14 годишния младеж. Майка му се противопоставила и била ударена с палката, като в този момент към спречкалите се, се намесили и други граждани, които нанесли няколко удара с юмрук на бургазлията. Той паднал на земята и допълнително се наранил в областта на главата, като след получаване на медицинска помощ в МБАЛ – Бургас, е освободен за домашно лечение, без опасност за живота.
Инцидентът е прекратен от цивилни полицейски служители от Районно управление «Полиция» - Несебър, които се прибирали към Бургас със служебен микробус. На мястото на спречкаването са дошли и униформени служители от Второ Районно управление «Полиция» - Бургас, които се отзовали на сигнал, подаден на тел. 112, но до пристигането им инцидента приключил.
На водачът на лекия автомобил е съставен акт по Наредба № 1 на Община Бургас във връзка с притежаването и използването на телескопичната палка, като по случая във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас е образувано  и досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.