Според Цветанов водната криза не е сценарий анти-ГЕРБ

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов опроверга пред БНР премиера Бойко Борисов, че водната криза е сценарий на враговете на управляващата партия.

"Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук", бе категоричен Цветанов.

Така той опроверга бившия си началник Бойко Борисов, който в края м.г. обяви следното: „Това е един план – да викнат в различни градове, че е водна криза”.

Цветанов бяви, че не може се направи аналогия между сегашната управленска криза и тази от 2013 г. с протестите във връзка с огромните сметки за ток, когато Борисов подаде оставка. Според бившия Втори тогава е имало "сериозен сценарий, който е бил разигран".  

И не пропусна да намекне, че Борисов прекалява с вземането на еднолични решения: "По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства".

Според Цветанов сегашната ситуация е най-голямото изпитание през управлението на кабинета "Борисов 3", но няма да доведе до предсрочни избори, "защото, ако се отиде на предсрочни избори по време на развитието на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното управление".

Въпреки че докато беше вътрешен министър често му се случваше, сега Цветанов е на различно мнение за политиците. "Политиците започнаха да използват политически прокуратурата ... Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена".

https://offnews.bg/politika/spored-tcvetanov-vodnata-kriza-ne-e-stcenarij-anti-gerb-719317.html