You are here

Спряха всички предавания в BiT

Всички предавания, излъчвани в ефира на телевизия BiT, са спрени. Това стана ясно след като вчера се разбра за промяната в собствеността на телевизията. Досегашните й собственици братя Вълневи я продадоха на продуцента Мирослав Янев.

Решението за спирането на предаванията е на новото ръководство на медията, което срещна за пръв път с екипа малко преди обяд. По време на разговора станало ясно, че ръководството харесва само новинарската част от програмата и затова засега остава само тя.

 

Предаването "Просто Диков" също пада от ефир. Засега въпросът за оставането на Сашо Диков в медията стои отворен. По непотвърдена информация той е готов да напусне телевизията.

 

Водещата на предаването „Хайд парк“ Полина Паунова също потвърди, че утре то няма да бъде излъчено.

 

"Решението за това ни бе съобщено от продуцента на предаването в общ чат между него, мен и Силвия Великова във Фейсбук. Като причина: спират се всички предавания в телевизията до второ нареждане", написа Паунова.

 

"От 31.12.2017 година Силвия Великова и аз нямаме договори с Би Ай Ти. Работим всяка събота (два часа ефир) и всеки ден подготовка през седмицата, която остава невидима за публиката, без договор. Това се случва вече повече от месец, или иначе казано – пет предавания.

 

Правим го на добра воля (имаме устни уверения, че хонорари ще ни бъдат платени).

И най-вече го правим, защото смятаме, че коментираните теми са важни. Жизнено важни за оцеляването ни като общество.

 

Но именно поради причините, че договори нямаме никой от старото или новото ръководство на телевизията не ни е съобщил за спирането, а обяснението получихме във Фейсбук", написа още журналистката. 

https://frognews.bg