Стотици на протест срещу Радев и служебното му правителството

Стотици се събраха на протест на "Дондуков 2" срещу президента Румен Радев и служебното му правителство. 

Демонстрацията е под наслов "България - Независима от Газпром" и е организирана от Демократична България. Протест на същото място и час е обявен и от граждански активисти от скорошните антиправителствени демонстрации. Двете акции се сляха в една. 

Събралото се множество скандира: "Долу, Радев!".

 

 

 

"Нека излезем и заявим своята непримиримост срещу газовия ботуш на Кремъл!", призовават от ДБ. Оттам излязоха и с позиция, според която служебният кабинет прави опасен завой към Москва.

 
 

"Няма да позволим реставрация на ролята ни на задунайска губерния! С всички свои действия до момента служебният кабинет показва, че сменя геополитическата посока на България и ни води към зависимост от “Газпром”, саботирайки енергийната диверсификация на страната. Служебното правителство на Радев използва процедурни хватки, за да попречи на сертифицирането на интерконектора с Гърция, по който можем да получаваме по-големи количества евтин азерски газ", пишат организаторите.

Пред президентството са бившият депутат Мартин Димитров и пулмологът Александър Симидчиев от Демократична България. "Време е да продължим напред. Цяла Европа търси алтернативи и на този фон България започва да се връща назад към зависимостите си", каза Димитров. 

По думите му това е част от хибридната война. 

Лидерите на движение „Ние идваме!“ Николай Хаджигенов и Арман Бабикян призоваха своите симпатизанти да подкрепят спонтанния протест.

https://offnews.bg/protesti/stotitci-na-protest-sreshtu-radev-i-sluzhebn...