You are here

Схема за изнудване в службите: Даваш 10 бона и оставаш с достъп до класифицирана информация

Или даваш парите, или започват да те следят

Даваш 10 бона и оставаш с достъп до класифицирана информация. Това е най-новата схема за изнудване на работещите в службите за сигурност, научи Фрог от разследващи.

 

Източниците ни разказаха за няколко такива случая. Корупционната практика се използва и като вид саморазправа с неудобните на властта служители. Отнемането на достъп до секретна информация на практика означава уволнение. Вярно е, че то може да се атакува в съда от миналата година, но системата е направена изцяло в ущърб на засегнатите. Те имат право да се „защитят” в съда само на една инстанция. Тя се счита за последна, което означава, че тотално са орязани възможностите на „жертвата” за равнопоставена битка.

 

По тази причина взетите на „мушка” служители- основно полицаи, антимафиоти и дансаджии, са готови да дадат мило и драго, само и само да останат на работа. При някои, обаче не се дава възможност за „откупване”. Пращат се посредници, които приятелски съветват неудобните, че трябва да си тръгнат сами, за да си спестят „мръсотията” около събирането на компрометиращи данни за отнемането на допуск. Известно е, че при тази процедура се влиза под чаршафите на хората. Следят се техни срещи, контакти, интимни отношения, покупки, екскурзии и т. н. За да избегнат подобно наблюдение, някои дансаджии и ченгета дори слезли от колите си и са се метнали на велосипеди. Принуждават се да променят изцяло начина си на живот. В случай на отпор от страна на „мишената”, се минава към по-крайни мерки като заплахи. В ДАНС има няколко такива случая в момента.

https://frognews.bg