Събират се при премиера и гледат "умно" и "загрижено", вместо повече от тях да са арестувани. Нанков, Караниколов, заместниците на Нено Димов и техните, областните, ВиК началниците.

Ilian Vassilev

От публикуваните текущи снимки на язовир Белмекен, става видно, че вода няма или поне е със силно намалени обеми. А този язовир си има други функции, които сега ще бъдат тотално компрометирани. Както ми припомниха по-долу, той балансира Павец Чаира и ако няма вода тази пролет, цената на балансиращата енергия ще отиде в стратосферата?
Винаги е така, скачени съдове са водните басейни.
От тук е очевадно, че Белмекен не може да реши уравнението с недостига на вода в Перник, а само ще прехвърли един проблем, от едно място в друго, докато създава привидност за реално действие и решение.
При всички случаи, снабдяването в Перник ще се реши за сметка на язовир Искър. Вижте и там какви са снимките на текущите обеми.
Трябва просто да вземем спешни мерки да ограничим водоползването, но за това трябва да има солидарност, базирана на отговорност и на доверие в управлението. А такова няма защото те доведоха нещата до това дередже и да им се вярва, че могат да ги оправят е наивност.
Проблемът е, че крият виновници за кризата, и че всички язовири са източени от некадърност и човешка корупция, повече отколкото природата ги е лишила от приток от валежи.
И като си помислиш, че същите хора ти дават "решения" които не са решения, и че трябва да разчиташ на тяхната преценка и морал, те побиват тръпки. И всичко само и само за да имат някакъв кризисен пиар, който да "покрие" неизбежната новина, че и мъртвия обем на Студена ще се изчерпи и режима ще стане тотален, да не говорим че и предприятията ще затворят.
Събират се при премиера и гледат "умно" и "загрижено", вместо повече от тях да са арестувани. Нанков, Караниколов, заместниците на Нено Димов и техните, областните, ВиК началниците.

Фейсбук

снимка : Нова ТВ