You are here

СЪБИТИЯТА ОТ 1989 Г. СЕ ПОВТАРЯТ, КАТО- ЗАСТРАШИТЕЛНА ЗАКОНОМЕРНОСТ- ЗАЩОТО НА ВЛАСТ СА- СЪЩИТЕ ЦАРЕДВОРЦИ И СЪЩАТА- ПРОКЪЛНАТА ДИНАСТИЯ НА ЯШАРИТЕ..!

Nikolai Gatzev

СЪБИТИЯТА ОТ 1989 Г. СЕ ПОВТАРЯТ, КАТО- ЗАСТРАШИТЕЛНА ЗАКОНОМЕРНОСТ- ЗАЩОТО НА ВЛАСТ СА- СЪЩИТЕ ЦАРЕДВОРЦИ И СЪЩАТА- ПРОКЪЛНАТА ДИНАСТИЯ НА ЯШАРИТЕ..!
1989 г.. В Началото- пак беше- Николай Колев- „Босият”, политически затворник, индивидуален обструкционист и нравоучителен „сербез”, непоправим „анти- Живковист(„анти- Яшар”,защото истинското, рожденно име на Другарят Тодор Живков- Пръв Партиен и Държавен Ръководител на България от 1956 до 1989 г., е-„Замфир Яшаров Маруцин Дръвнишки..” от с. Правец). Затова и не се намират и никакви документи за неговата принадленост към Царската полиция, нито криминалното му досие(всички ги търсят- на друго име и за друго лице). „БКП” се самосваля от власт и започва да се разлага в Обществото- заблуждавайки- всички, че се е променила и че със семейство Живкови е свършено! Укриват се и се защитават, в дълбока нелегалност- всички „кадети” и незаконни отроци на „Първия”, за да могат да преходят, към Вастта, отново, в по- спокойни дни (защото „плодовитият” Яшар, е снесъл своите- кукувичетата и клонинги- в почти всяко едно, по-видно и едро-Комунистическо семейство на Партията, Олигархията и Страната).
Какво ще става с другите „повтаряще се” Процеси- в страната, тогава!? Номенклатурата на „БКП”- през 1989 г., се разделя на две части(както и „ГЕРБ” ще направи, в близките дни). Едната част от тях, ще се върне под стряхата на Партията-„ майка”- „БСП”, където, вече, ги чакат да се върнат(за да сподели и запази плячката), а другата- ще стане- фундамент (тор)за бъдещата „по-дясна” десница(преди е била – „СДС” , а сега- бившите-„ Реаниматорски блок”), след като се пребоядисат. Това е Планът „Ноев ковчег за Яшарите”- игран няколко пъти в тази държава и връщащ винаги- Живковизма и Династията- на власт. Ще се опитат да го изиграят – пак. Необходимата им- уж „дясна” платформа е налична, отдавна- т.нар.- „Демонистична България’ на Съветския агент- Иван Костов(на „ГРУ”- Кременчуг), а там са- техните: деца, племенници и внуци- Раданки, Лозанки, Росенки, Бойкикикиевци, братя Славови и „кукувиците”- Пръмовици (или новият„прочит”- на Старата Номенклатура).
Патреотите и другите стари патерици(както- „БЗНС”, едно време) ще останат на произвола на доизживяването и все ще се стремят към някакви Коалиции- на личностното оцеляване на свои лидери или вождистки тенденции.
В десният спектър- ще се появи- една- Нова Консервативна коалиция/Народна Партия..?! Партията на традиционната конвергенция- която очеизвадно, поне, не трябва да има нищо общо с Яшарите или- с Комунистите. Тя, трябва, технически да управлява страната- до „Потопа” или настъпване на „голямото” икономическо прегрупиране(което е вече обективно, като процес , защото, едрите български компании- без протекционизъм и политически чадър, на място- ще бъдат принудени, да станат- просто и единствено - част от общоевропейските или световните, такива)! Това е общ Европейски „федерализиращ процес”- и няма как той да бъде спрян или овладян, от някой Център, колкото и това да се харесва на някои от днешното Статукво в страната. Китай и Русия не са сериозен фактор, който може да бъде изполван- като пример, поради прекалената си концентрация на капитала в „точно опредлени кастоеи ръце”- и прикритият си- етатичен протекционизъм, който- рано или късно ще води– до „преговори” на някакво политическо ниво- и логичен- обществен рекет или преразпределние.
Българският бизнес, може да оцелее-като„дребен”- само, на нивото на личната рационализция или личните възможности и уменията, на дребния си собственик, или като „среден”- на нивото на кооперираната- малка „модулна” корпорация, от няколко сходни или отраслово съвместими - „дребни бизнеса”. Другата възможност е някакво рационално откритие или владеенето на вид Патент(знание/”ноу-хау”), но това, също, ще е, все по-свързано- като форма с малкия кооперативен клъстер или с конкретен- образователен център(работилница/лаборатория).
Отпадналите големи маси от хора- от дребния и средния бизнес- ще трябва да се поемат- от някакъв обективен-„ минимален безусловен базов доход”(осигуряващ ексизтенциални нужди), без той, да ограничава- натрупването на определен опит или знания- и преминването им- от базов доход- към една повече- кооперирана манифактура или малка корпорация. Ще се повторят процеси от 17- 18 век- с техническите и информационните преварати, от тогава. Това, неибежно ще породи и нуждата- от нов обществен договор, което неминуемо, ще пресъьдаде и „процесите на консолидация и концентрация” – от 19- 20 век. Разликата на „старото” и новите времена- ще е малката продължителност на всичките процеси- ако преди са траели за няколко века- или поне десетилетия- сега, това ще се случи- „в едно”- за няколко години, или най- много- за две- три десетилетия, поради разкото „забързване на времето”!
Европа няма друга алтернатива- освен бързата си федерализация и експресна концентрация на „мамути” и стълбове на икономиката си, с цел да стане- едра и конкуретноспособна среда- сред някои други и конкурентни- гъвкави, протекционистични центрове и структури, като- САЩ, Китай, Русия или Индия. Сега започва саботажа и „отвътре”- и на Общоевропейския протекционизъм, защото по- слабите икономики в Европа, нямат инстинкт, нито пък- интерес- да пазят „Общия интерес”. Голямото предизвикателство ще е- и миграцията и липсата на контрол- върху новите „маси” на прииждащите хора- от другите континенти и дестинации на демографския бум, в противовес, на икономическите проспериращи зони и „безусловният базов доход”- който трябва да се превърне в особено- гъвкав стимул, а не в самоцел за търсене на някакво- убежище.
Николай Гацев Яшариланд, София, 10.07.2018 г.

Фейсбук