You are here

Със Станишев БСП няма да има победа на евроизборите, категоричен е Румен Овчаров

кадър от BTV

Излизането на БСП от парламента се оказа успешна стратегия отбеляза бившият лидер на столичната БСП Румен Овчаров в предаването на bTV "Тази сутрин"...

"Подкрепям стратегията на БСП да бойкотира парламента. И тази стратегия очевидно работи. Няма нещо, което БСП да е казала като критика и от ГЕРБ да не са се вслушали", мотивира се той.

Виждате, че всичко, което БСП поставя като тема пред обществото, управляващите реагират. Гласът на БСП извън парламента се чува повече, отколкото в парламента, заяви Овчаров. Той не даде прогноза кога БСП ще се върне в Народното събрание.

След като е толкова полезен този ход на БСП, тогава до 2021 г. ли ще стои извън парламента, тъй като правителството няма да си отиде, бе въпросът от водещия. "Има още известно време. Има моменти, в които можеше да се върне. Този момент беше ветото на президента. Ако той не го беше направил така фелдфебелски, имаше логика тогава да се върне БСП и да се дискутира Избирателният кодекс и въобще изборите. Но дали ще се върне до евроизборите и след това, не е проблемът. Проблемът е дали ще се намират достатъчно остри проблеми, които да държат напрежението в обществото", разкри Овчаров.

Със Станишев БСП няма да има победа на евроизборите, категоричен бе Румен Овчаров.

Трябва ли да минат 14 избора, за да видим, че БСП не може да спечели, когато Станишев е водач, попита още Овчаров.

"Под лупа"