С езика на омразата Методиевич се изказа срещу омразата и доказа, че силата му е в разединението

Едва ли има статистика колко пъти  Методиевич е призовавал да се обединяваме, да сме заедно, за да успеем, цитирайки белгийския надпис над сградата на нашето Народно събрание, от което неговия парламент абдикира позорно и се завря символично в бившия Партиен дом. Но няма да сгреша ако предположа, че подобни приказки за единение от него сме чували ако не десетки, то поне десет пъти.

Но какво направи днес при поредния си монолог, излъчен от партийната му централа в присъствието на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев?

https://faktor.bg/bg/articles/zaev-parvo-pri-boyko-borisov-v-tsentralata-na-gerb-video

Уж говорейки срещу омразата и за своята загриженост тя да не се пренесе върху следващите поколения македонци и българи Методиевич посвети основната част от тирадата си на това да охули действащия президент на България – хубав, лош, но законен държавен глава, който в момента олицетворява властта в страната. Заедно с Радев Методиевич нападна с езика на омразата назначените от него управленци. Обяви ги за лъжци, предрече провал на преговорите на Заев с тях и ги отрупа с разни цветисти квалификации.

Това ли му е “съединението” на бившия “силен” човек на България, който има слабостта да се самоизтъква в светлина, с каквато никога не е светил?

Да се правиш на голям (бивш) “държавник” пред зависимия от държавата ти съсед, готов да слуша всякакви глупости с усмивка на уста, за да постигне приоритета си за преодоляването на българското вето за ЕС, наложено именно от управлението на Методиевич, е не просто пошло, а направо е обобщаващо за същността на злото, от което трябва да се надяваме, че сме се отървали. А да си чешеш егото с подобно посещение без то да има някакво значение за същината на двустранните преговори е диагноза за явно неизлечимото заболяване на един самозабравил се охранител на проруското статукво, които не може да преболедува факта, че повече няма да може да разиграва България с примитивните си номера и да угажда на началника си от Кремъл.

Няма да може, колкото и да се подмазва сега на американците, за които успя да съобщи чрез явно специално намислено послание, че били нещо повече от европейците.

Едно трябва да му се признае като наистина уникално качество: в състояние е да съчетае в рамките на един брътвеж едновременно върховното си самохвалство с оксимирона да говори срещу омразата с езика на омразата и в същото време да се самоунижи публично в позата на човечеца, който благоговее пред силните.  

https://ivo.bg/2021/06/17/%d1%81-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d...

снимка за публикацията в "Под лупа" - ФБ Бойко Борисов