С какво растящата, но нестарееща наша столица се е провинила, че да се превръща в опитно поле на дилетанти и сребролюбци!?

Nikolay Slatinski

След лекциите ми се наложи да мина по Графа. нямам думи!
Направо ми се иска да предложа:

Отделете едно пространство 5 на 5 километра някъде из започналите да пустеят краища на България и дайте на отговорните фактори в Столичната община да развихрят бедната си фантазия и убогия си вкус - да строят, да павират, асфалтират, ремонтират, реновират, да слагат плочки както умеят, ако въобще умеят, изобщо да се налудуват, да избият комплексите си, да вършат и вършеят каквото могат и както могат, макар и да не могат! 
Защо Господи трябва точно тези хора да причиняват точно това на София!? С какво растящата, но нестарееща наша столица се е провинила, че да се превръща в опитно поле на дилетанти и сребролюбци!?
Време е да започнат да се провеждат екскурзии на родолюбивите българи до Графа и околностите му - да им се показва какво не трябва да правят и как не бива да го правят, ако искат да живеят в нормална среда - естетична или поне прилична.
Като роден в Перник въздъхвам с облекчение, че не се осъществиха проектите Перник да се слее със София. Така перничани ще си спестят тъжни гледки за очите си, а софиянци ще могат да хващат електричката (която сега пътува 62 минути, а преди време по същата линия и на същото разстояние пътуваше 31 минути) и да виждат как изглежда един приличен град, преди да попадне под управлението на такива като тези, под чието управление попадна София...

Фейсбук

колаж : Ivan Chervenkov