С поведението си демаскираният Генерал е сред главните виновници да “мрем яко”

Проклятие е да живееш в интересни времена, е казал Конфуций.

По неговата дефиниция днес наистина живеем в “интересни времена”. Защото в условията на пандемията, която сме си внесли от Китай, но не смеем да определим като китайска, “мрем яко” – по дефиницията на генерал Мутафчийски, главния имунопророк на Генерала. 

Нека сегашното управление на страната се оправдава само. Има защо и няма да му ставам адвокат. Но да се забравя предисторията и тя да се изкривява в полза на предишните управляващи е голямо нахалство от страна тъкмо на Генерала. 

Ако има “знаменитост” в България, която да е демонстрирала категорично и лично липсата на дисциплина спрямо мерките за предпазване от заразяване ( и на околните, не само на своето туловище), това е именно Генерала.

Примерите, който той дава за подражание в това отношение, чиито плодове берем под формата на масова съпротива срещу тези мерки от страна неговите подражатели, са многобройни. Не знаем дали си мие ръцете, но че си ги измива с агресивни приказки срещу другите, които набеждава за виновни да стигнем до световен рекорд по смъртност  ( и не за пръв път в условията на пандемията), е сред най-отблъскващите му злоупотреби с истината. Защото тя е документирана в множество снимки. 

Ето някои от тях, които са коментирани в медиите и в този блог заради редовната му поява без маска на публични места сред хора с маски.https://www.economic.bg/bg/a/view/bez-maska-i-predpazni-sredstva-borisov-poseti-furna-za-hljab

Без маска в пекарна сред работници с маски през август 2020 г.

 

 

 

 

 

В църква и в Рилския манастир без маска сред верващи в своето безсмъртие попове и вярващи с маски

 

 

В Дупница насред сегашния пик на пандемията без маска сред негови подражатели

 

Без маска в отделение за лекуване на заразени:  това е Лукашенко, неговият събрат по побоища над арестувани демонстранти и по “мъжкарство” пред лицето на заразата

 

 

 

 

 

За такива, като тях, които се гордеят със своята безнаказаност, Конфуции е казал нещо конкретно:

Да признаеш за своите недостатъци, когато те упрекват – това е скромност; да ги разкриеш пред приятели – това е простодушие и доверчивост, а да ги показваш пред всички – това е горделивост.

https://ivo.bg/2021/10/21/%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0...