You are here

С подобни творения, Русия си създава фалшива представа, която я отдалечава от прагматичната политика към нас

Ilian Vassilev

Не, не се нервирайте. Титулът - "най-известният руски блогър със сигурност означава, че е приет и тачен от властите. Тези, които не се тачат са в арестите - поне често.
Второ, това е глупава и елементарна пропаганда, целяща да създаде чувство на изкуствено и съотносимо благополучие на руските му читатели, на фона на трусовете около пенсионната реформа. Радост насила не става. Да видят рейтинга на Путин, на правителството, на Медведев /30%/.
Хиляди пъти съм повтарял, с подобни творения, Русия си създава фалшива представа, която я отдалечава от прагматичната политика към нас. Ние нямаме никакъв проблем ако по-малко руснаци у нас, особено ако причината за това са подобни "пътеписи". Никакъв. Напротив, имаме полза, защото рязко се вдига количеството на европейските туристи, за сметката на руските и постепенно туристическия ни сектор излиза от съветската или рускотуристо центрична матрица, което неизбежно ще го направи и по-конкурентен и по-доходоносен.
Във всеки европейски град има нелицеприятни снимки, които могат да се направят. И в Париж и в Лондон и в Москва. Ако това е единствения източник на информация - толкова по зле за читателите му.

https://varlamov.ru/3037108.html

Фейсбук