Татяна Дончева направи разбиващ анализ на предизборните боричкания в БСП

Ген. Румен Радев е номинация за президент на БСП от един бизнес кръг, свързан с оръжейното лоби, който трябва да уреди сметките на социалистическата партия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Според нея левицата е разтърсена от „тежки вътрешни скандали и противоречия”, зародили се между отделните лобита, защитаващи различни кандидатури.

„Всичко е една голяма клоунада”, каза още Дончева.

Тя смята още, че предстоящият президентски вот през ноември е „отдавна продаден на ГЕРБ мач”.

„БСП се дефинира като лява партия, но всъщност е партия на милионери и пенсионери. Ръководството на левицата нищо ново не е научило и нищо старо не е забравило”, коментира още лидерът на ‘Движение 21”.

Според нея е твърде вероятно в крайна сметка Бойко Борисов да се окаже кандидатът за държавен глава на ГЕРБ. Самата Дончева обаче отказва да разкрие дали ще се впусне в битката за поста на „Дондуков” 2.

БСП е "продало" изборите на ГЕРБ, а генерал Румен Радев е кандидатура на оръжейния бизнес. Това заяви в интервю за Нова тв лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. 

Дали пък това не е бизнесменът Николай Гигов, който за последните три месеца е дал над 400 000 лева на БСП, за да се платят натрупаните дългове на „Дума“ към кредитори, разкри 

big5.bg.

Преди публикация в  сайта  http://razuznavane.com/?p=6241 сподели следната информация :

„Сайтът „Опасните  новини“, който помести статията през есента на 2008 г. беше закрит от ДАНС,  като „опасен за националната сигурност“.

Статията е свалена от интернет и даваме линк към източника.

Поместваме я без никакви съкращения или корекции.

Длъжни сме да добавим, че една не малка част от информацията се покрива с тази на американското посолство в София, чрез която те информират Вашингтон.

WikiLeaks чрез Интернет дава гласност на информацията от американските секретни грами и тя свободно се използва. Статията и сайтът не застрашават националната сигурност, защото те дават гласност на голямата корупция по върховете на властта в България.

Нека всеки, който прочете статията да прецени сам.

Нашето мнение е, че затваряйки сайта и забранявайки статията ДАНС е този, който заплашва националната сигурност, прикривайки нарушителите на Закона.

75 млн евро комисионна лапна бизнесменът Николай Гигов от сделката за френските корвети, които ще бъдат построени за Военно-морския ни флот. Това е 15% от общата сума – 500 млн евро, които България ще заплати на Франция за морските съдове.

Договорът бе подписан от премиера Сергей Станишев през юни в Париж. От френска страна подписа си сложи президентът Никола Саркози. Според запознати част от тези 75 млн евро са отишли в швейцарските сметки на министър-председателя и президента Георги Първанов. Свой дял е получил и доверения човек на премиера и шеф на канцеларията му Росен Карадимов.

Защо Станишев и Първанов? Защото точно те взели решението именно Николай Гигов да бъде посредник по сделката. Без конкурс, без публичност.“

По този начин собственикът на ФК „Локомотив” за втори път печели милиони от държавни сделки.

Първият път се облажил от сделката за хеликоптери за българската армия от френския производител Еврокоптер. Тогава няколко милиона отиват в сметката само на Първанов, тъй като той лично лобира за френската техника, а Станишев още не е премиер. Облажва се и тогавашния военен министър Николай Свинаров, а също и неговия партиен патрон Симеон Сакскобургготски.”

Тя обясни, че изборите са "продаден мач" и БСП нямат никакво намерение да участват сериозно в президентската надпревара. В партията има сериозни противоречия, а членската маса е объркана.  

"Ген. Радев е кандидатура на бизнес кръг, който трябва да уреди сметките на БСП в момента", каза Дончева, като поясни, че на по-късен етап ще посочи и имена. По думите ѝ генералът е номинация на АБВ и е странно, как кандидатурата му е издигната от организациите на БСП в Габровско, където хората имали "враждебно" отношение към военните. "В Габрово няма военна нагласа. Там военните са абсолютно чуждо тяло. Дори Михо Михов беше посрещнат враждебно. Сега изведнъж шефът на ВВС се появи номиниран в 4 общини, ръководени от Кирил Добрев", каза Дончева и поясни, че системата за "демократична номинация" в БСП е отдавна утвърдена и че всъщност кандидатурите се определят от "партийното ръководство на "Позитано". 

"Ръководството на БСП нищо ново не е научило и нищо старо не е забравило. В тези избори това е продаден мач на ГЕРБ", каза Дончева, според която с голяма вероятност Бойко Борисов ще бъде кандидатурата на ГЕРБ за президент. 

БСП е класическа лява партия, но всъщност представлява партия на милионери и пенсионери,  според Дончева.В същото време ГЕРБ е "БКП-то на Тодор Живков", което има сплав на "милиционерска организация с бизнес лобита". "За да противодействате на тази хидра, трябва да започнете да обединявате фактори в ляво и дясно и да започнете да я прибирате или да ѝ отрежете главата. Само десния или левият сегмент не ви стига", обясни лидерът на Д21. 

Дончева изрече една нескривана тайна, че държавата се управлява от шайка, по начин, който не е познат за последните 25 години. "Винаги е имало територия на опозицията, където тя е живеела нормално. Сега всеки бизнес, който е идентифициран различен от ГЕРБ, е смазван до фалит. Назначаването дори на чистачките е свързано с връзки в ГЕРБ. Там се заплашва за някакви позиции, заплашват се със съдебна репресия, с милиционерска, с данъчна. Хората се чувстват притеснени да се афишират. Аз никога не съм крила, че мутрите и мафията трябва да бъдат изритани. Но да сте забелязани многолюдност около мен? Защо, защото хората предпочитат да псуват, отколкото да се заявят. Те не могат да е позволят тази свобода", каза още Дончева.

Ляво или дясно в България няма значение щом зад кулисите стоят олигарси с пари, които залагат на своите кандидатури, които ще им върнат инвестициите с печалби в бъдеще ...

Под лупа по avamtage.bg