You are here

Та ето тия четива - като това на Стефан Богданов и особено на Петър Семерджиев, заслужават да бъдат четени, за да не промиват мозъците на хората с лъжите ...

Даниела Горчева

Чета спомените на първия шеф на Държавна сигурност Стефан Богданов. От дете е с промиван от най- големия си брат Борис мозък и расте с вяра в революцията, в прекрасния Съветски съюз. Всичките 6 деца ( две сестри и четирима братя) стават комунисти. Пропагандата така им е промивала мозъците на военизираните под егидата на Коминтерна нашенски комунисти, че дори двегодишният престой на Стефан Богданов в ужасяващия с мизерията си през 30-те години СССР, където го обучават и подготвят като съветски шпионин и терорист, не е в състояние да му отвори очите. 
През 1942 година брат му Петър е разстрелян заедно със съветските шпиони и терористи Антон Попов, Атанас Романов, Никола Вапцаров, Антон Попов и Георги Минчев. 
Стефан Богданов се гордее се как не бил издал на "фашистите" при ареста си в България, че работи пряко под надзора на съветското посолство. И така - тероризъм, съветски шпионаж и пр., дорде идва 9 септември и комунистите се развихрят да трепят. Богданов премълчава тези си геройства в спомените. 
Обаче.... обаче започва процесът срещу трайчокостовистите. И Стефан Богданов е арестуван от довчерашните си другари и жестоко изтезаван от садисти като Бачи Зеев и други. И за разлика от "фашисткия" затвор тук изтезанията са такива, че Богданов "признава" всичко, което искат от него. Всичко, дори най-абсурдни неща. Той описва накратко част от мъченията, на които българските комунистически садисти са го подлагали. Описва и че садисти като Бачи Зеев и пр. са били обучавани от съветски инструктори - как да изтезават. 
И , о чудо - Стефан Богданов започва да мисли с умиление за "фашисткия" затвор и да пише "фашистки" в кавички!

И като чета всичко това, грях ми на душата, но ме хваща яд, че малко са ги били във "фашистка" България. И че Вагенщайн не е попаднал в лапите на Бачи Зеев!
Kristen R. Ghodsee и Andrea Simon също да ги прочетат. А не да го играят "полезен идиот" (по определението на любимия им Ленин). И да направят филм за това!

Та ето тия четива - като това на Стефан Богданов и особено на Петър Семерджиев, заслужават да бъдат четени, за д а не промиват мозъците на хората с лъжите кога е имало фашизъм в България. Ето линк към книгата (не е приятно четиво, уверявам ви, но си заслужава четенето и размисъла върху прочетеното) :

http://ebox.nbu.bg/comunism/dve%20smurti001.pdf

Фейсбук