You are here

Техника за над половин милион се ползва за лепене на бележки в парламента

Техника, купена за близо 590 хиляди лева се ползва за лепене на бележки в парламента. Това видя екип на Фрог нюз днес. Върху скъпата апаратурата, която не работи е залепена бележка с информация за паролата за wi-fi

По време на 41-то народно събрание е реализиран проект  “Модерна парламентарна администрация в услуга на обществото”. Това става ясно от информационната табела залепена според изискванията върху апаратурата.

 

Въпросната техника би следвало да служи за постигане на по-голяма обществена удовлетвореност от работата на администрацията на Народното събрание чрез внедряване на механизми на електронното управление. Той е насочен към гражданите, бизнеса и служителите на парламента. Това става ясно от информация за проекта, по който е закупена техниката, от сайта на Народното събрание.

 

Председател на 41-то  НС тогава е сегашния министър на правосъдието г-жа Цецка Цачева.

 

Днес явно  е постигната основната цел на проекта, която е да има по-голяма обществена удовлетвореност от работата на администрацията на Народното събрание. Тази цел явно е постигната именно чрез „внедряване на механизми на електронното управление“.  Гражданите, бизнеса и служителите на парламента явно са се наситили на устройствата, които могат да използват и те сега стоят заврени в ъгъл между прозореца и парното. Може и да са нефункциониращи, но на тях всъщност е залепена много важната информация – тази за паролата на общодостъпния интернет, който може да се използва от нуждаещите се в НС.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/frog-vidia-tehnika-nad-polov...