Този път трябва да бръкне по-дълбоко и да не допусне на смяната на едни проект с вожд и партия, да се промъкне друг проект с партия, която се олицетворява само с едно лице.

Ilian Vassilev

Спомням си една случка, която може да бъде изключително поучителна за днешните протести и капаните, които трябва да се избягват.
Борисов, по признание на Бриго Аспарухов, беше "предложен" за високата политика, де факто представен като проект на задкулисието от него. И това не се оспорва защото е неоспоримо. А знаете, кой е Бриго Аспарухов и какви кръгове представлява.
Той, заедно с Любен Гоцев и Доган, "избутаха" нависоко и Царя, като част от същия този проект на неутрализиране на възможността за повторение на управление на "десни" като Костов.
Сакскобурготски, в ответ се опита да осъществи едно от най-големите предателства в съвременната история - предложи Аспарухов да стане нещо като шапка, координатор на всичките ни служби - външно, военно, контра и прочие специални служби. Което де факто означаваше пълен контрол на Кремъл. Не стана, защото съюзниците ни от НАТО взеха твърда позиция, както сега САЩ предупредиха че ще наложат санкциите срещу Турски поток - 2, включително в България. Но доколкото си спомням, никак не беше лесно да го убедят Сакскобурготски да не назначава Аспарухов. Предупреждението тогава бе, че ако го назначи, съюзниците спират да обменят с нас чувствителна информация, не на сто процента, но "само" на 90?.
Което де факто означаваше, че България е излязла от НАТО.
Повтарям това са същите хора, които поставиха и контролират Борисов днес.
Натискът срещу назначаването на Аспарухов се увенча с успех, благодарение на намесата на испанския крал - Сакскобурготски просто не може да каже "не" на монарха в Мадрид.
Тогава минаха на резервен вариант - да създадат ДАНС като шапка и там да поставят своите хора, които докладват на Доган и Аспарухов и да контролират цялата чувствителна информация. Само ДАР остана извън, но там контролът е без проблем.
Разказвам това, за да знаете, че Борисов е интегрална част от този непрекъсваем модел, който само по време на правителството на ОДС, поне частично, беше поставен под контрол.
И най-вече за сведение на всякакви "десни", "атлантици" и прочие обслужващи същия този модел, които сега са против протестите, защото Москва сваляла Борисов.
За това този път трябва да бръкне по-дълбоко и да не допусне на смяната на едни проект с вожд и партия, да се промъкне друг проект с партия, която се олицетворява само с едно лице. Най-малко защото това е ГАРАНЦИЯ че лицето се намира под контрол на същата група.

Фейсбук