Този човек няма нищо по свидно от властта. Нито семейство, нито деца, нито жени, нито внуци. Той е Месия.

Илиян Василев

Три неща за запомняне.
Първо, Борисов нарочно пуска слуховете, че той иска, но не му дават. Така остава да играе, поне остатъчно "доброто ченге". Няма сила,която да го спре ако иска да подаде оставка. Камо ли нещастните "патриоти" - влизането на ГЕРБ в следващия парламент не е въпрос, но това на патриотите е въпрос. Колкото повече прави на инат толкова по-слаб ще бъде резултата на ГЕРБ - така че е самоубийствена позиция. Вижте дали изобщо правителството може да прави каквато и да е политика. Изпратени са в нокдаун и всеки опит да сменят дневния ред на обществото извън "оставката" е обречен на провал.
Второ, нищо чудно да се опитат да стартират някаква контраигра с импийчмънт на президента, не че имат шанс, но просто да се опитат да вземат инициативата и да внесат разкол в протеста по линията про- анти-Радев. Отново никакъв шанс за успех, но не това е важното за тях, а печеленето на време.
Трето, пускането на слухове, че "аха" ще подаде оставка върви с преждевременна еуфорията и разочарование. Това е психологическата идея на играта с провокираните и несбъднати очаквания. Като ви пусне четири - пет слуха и като нормални хора си кажете - ей, накрая види му се края, а той се врътне на сутринта, повече хора си казват ей, този е много хитър и твърд!? Което е целта и на упражнението да обезсърчи в подобни безкрайни несбъднати надежди протестиращите.
На Борисов не трябва да се вярвам изобщо. На нито една дума, нито че е разпоредил да не се бият протестиращите, защото е сигурно че преди това е разпоредил да се бият, но без да се оставят следи, нито че ще си подаде оставка за да се отдаде на внуците. Този човек няма нищо по свидно от властта.
Нито семейство, нито деца, нито жени, нито внуци. Той е Месия.

Фейсбук