You are here

Томислав Дончев: В ГЕРБ има самозабравили се, постъпиха повече от 10 сигнала за кметове

Трябва да слушаме хората, които организират изборния процес в лицето на ЦИК. Те пишат, че има риск за провеждане на вота. Това е за местните избори, които са най-сложните. Няма държавник, който да каже: „Ами каквото ще да става“. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по БТВ.

Трябва да се съобразим с опита на другите европейски държави. Няма държава, в която да има изцяло машинно гласуване. Начинът по който се организира машинното гласуване, не е най-добрия. Част от грешките при протоколите, може да се компенсират с машинното гласуване. Държавата трябва да произведе машините за гласуване, а не да ги наема.

 

И нашите машини вадят разпечатки. Проблемът е в наемането на машините преди изборния процес. Това изправя експертите на нокти. Не може преди избори машина по машина да се проверява. Ако си произведем машините, ще ни излезе по-евтино. Трудности има не само с машините, но и с хартията, допълни той.

 

На въпрос за махането на Цветан Цветанов, той допълни: „Политиката е сериозна работа, не се обръща внимание на чувствата. Въпросът е да се вземат организационни мерки“. Дончев обясни, че етичната комисия на ГЕРБ няма да замени работата на разследващите органи.

 

Много е тъжно, когато политиката се измества с разговори за къща-за гости. Вероятно има самозабравили се. Не бих направил оценка, че Цветанов се е самозабравил. Хората са слаби и понякога, като застанеш на отговорна позиция, се появяваш със скъпа кола и костюм. Опасно е, когато се породи усещане , че е представител на аристокрацията. Има такива случаи. Ние не сме съд или трибунал. Понякога не е важно какво пише в документите, а какво мислят хората. Смущаващ е сигнала на Яне Анев за кмета на Сандански. Скоро ще има решение. В министерствата се получават три пъти повече сигнали. Повече от 10 са.

 

Нека се произнесем, като получим повече информация. Сигналите са от цялата територия на страната. Няма да дам примери. Постъпилите сигнали да конкретни с имена. Решението е да се приемат и анонимни сигнали. В ОЛАФ се приемат анонимни сигнали. Има малки населени места, където хората се страхуват. Сигналите са срещу кметове и това е основната интрига.

 

Членовете на етичната комисия трябва да са с отлична личностова репутация. Тя ще е между 3 и 5 човека.

https://frognews.bg/novini/tomislav-donchev-gerb-ima-samozabravili-postapiha-poveche-10-signala-kmetove.html

Коментар "Под лупа" : А някой сигнал за кмета на Пловдив или за този на Бургас няма ли ?

Гордо знаме ни е Митко, пръв учител Бойко ...

Фактически едва 2 години след консумиране на престъплението то е било разкрито. Следва съставяне на акт за митническо нарушение против лицето Димитър Николов Николов от с. Ветрен, Бургаска област, президент на фирма „Бове - 1". В акта буквално е описано следното: „С деянието си гражданинът Димитър Николов Николов е нарушил разпоредбите на чл. 51 от Закона за митниците (контрабанда - б.а.).” Актът е подписан от адресата, който не е направил никакво възражение по него нито тогава, нито впоследствие.

Продължаващата проверка с допълнителни данни и документи, изпратени от ГУ ”Митници” до бургаските им колеги, разкриват, че въпросната контрабанда не е била инцидентна. Столичните митничари прилагат нови доказателства, че фирмата на Николов е продължила да съставя документи с невярно съдържание и да лъже държавата при вноса на сухо мляко от ОНД. Шокираните служители се натъкват не на един, а на още цели 5 фалшифицирани митнически манифеста. Следващите престъпления на Димитър Николов обхващат периода до края на месец юни 1996 г. при 5 последователни партиди с внос на млякото.

 

Измамата е протичала по абсолютно аналогичен с описаните случаи начин, като фирмата е внасяла през Русе и Добрич сухото мляко. Общото количество на вкараната в България стока от едноличната фирмичка на Николов е било 70 000 кг за 5 месеца. В крайния пункт на получаване обаче са били декларирани с подменени фактури едва 54 000 кг, или 16 тона са били укрити от митницата, като впоследствие са били пласирани на вътрешния пазар, без за тях да се плащат каквито и да било митни спорове, мита, акцизи. Количеството не е било обявено пред държавата, следователно е било също така продадено на черно на вътрешния пазар, което означава, че Николов не е декларирал, нито е платил на държавата каквито и да било данъци върху приходите от въпросната търговия.

Заедно с първите засечени контрабандни пратки на канала от ОНД равносметката е 22 000 кг контрабанден внос от общо внесени в страната 106 000 кг, или повече от 1/5 от цялото количество - http://burgas-podlupa.com/%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB

БГ ПОЛИТИЦИ : Димитър Николов - честен, по-честен ... Милион, милиони ...

http://burgas-podlupa.com/%D0%B1%D0%B3-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8-0

Четете г-н Дончев, това е проза, етика, а решенията са Ваши ...