ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА!

Grigor Lilov

 

Докато за някои олигарси вече "нема", защото са подгонени, за други приласкавани има и то достатъчно - в десетки милиони. 
След 43 милиона за дупката на българско-руския олигарх Георги Гергов във Варна и 24 млн. за плочките по площад Славейков на олигархичната Джи Пи груп сега от правителството потеглиха нови пачки - 25.410 млн (за точност: и още 926 лв.) за сграда на туристическия олигарх Красимир Гергиев, свързан тясно с ВМРО.

Сградата е на ул. "Козлодуй" № 4, близо до жп гарата на столицата. Застроена площ близо 1000 метра, разгърната 5.5 хиляди. 
На квадратен метър цената излиза 4 620 лева! Е, такива цени, камо ли пък в този район на столицата няма, нямала е никога и никога няма да има!

Строител е "Интерхолд", която е приласкавана и от европейско субсидиране заедно с правителствено (близо милион по последния им проект за енергийна ефективност BG16RFOP002-3.001-0565-C01, „Повишаване на енергийната ефективност на „Интерхолд“ ЕООД, чрез инвестиции в ново високотехнологично оборудване“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и онкурентоспособност 2014 – 2020“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие по програмата за малки и средни предприятия.

Собственикът на офисцентъра Красимир Георгиев е виден роден бизнесмен и хотелиер. Популярен е не само с хотелите си, но и със сградата на чалгаклуба "Син-сити" (бившето кино "Г.Димитров" на крачка от пл. Македония.)
Той беше втори в листата на ВРМО за 23-ти многомандатен избиратен район в столицата

Покупката на сградата поставя и още един проблем - за действмителните нужди. Защото Комисията по сигурността на информацията, която ще се настани там, не се нуждае от хиляди метри площ, за да работи. В нея сега са на щат 300 души, докато по закон, нормативни документи и т.н. са достатъчни не повече от двадесетина.

Тази комисия е в ресора на отговорностите на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Фейсбук