Ужасните кадри с изтезания за възпитание на кадрите в лоялност не са измислени в Банкя

Нямам навика да “описвам” чужди текстове, но се изкуших да добавя няколко реда към написаното от Евгений Дайнов по повод похватите на нашите управлявали близо 12 години фашизоиди, които омърсиха понятието “евроатлантик” ( което е сред най-големите им престъпления на фронта срещу беззащитната българска демокрация).

Накратко, Евгений прави паралел между излъчването на видеоклип със сцени на сексуално насилие над арестант като предупреждение за други потенциални жертви, непокорни на Фюрера от Банкя. По този повод авторът припомня заснетата с подобна цел брутална екзекуция на част от заговорниците от кръга на полковник Щауфенберг, оглавил неуспешния опит за преврат срещу Хитлер на 20 юли 1944 година. https://offnews.bg/dw/potresavashti-gledki-v-kraia-na-erata-borisov-i-sh...

На това поприще на шантажа със смразяващи кадри за назидание на потенциалните зрители не по-малко “изобретателни” са съветските другари от организацията ГРУ ( прочула се отново в наши дни по света с терористичните акции на своите злополучни агенти, разкрити вече в поне две европейски държави), която и днес си запазва названието. Беше почетена за своята 100 годишнина на 2 ноември 2018 година от Путин, произхождащ от конкурентната гангстерска съветска банда КГБ.https://bnr.bg/post/101040260/putin-pozdravi-razvedkite-ot-gru-za-100-go...

 

 

 

 

В книгата си “Аквариумът”, която разчупи ледовете на мълчанието около най-опасната терористична организация в света ГРУ, бившият офицер и беглец от тази шайка, подписващ се като Виктор Суворов, описа наистина ледено смразяваща сцена, несравнима с нищо подобно. Резун, както е истинското му фамилно име, разказва като въведение към книгата си как на постъпващите в редиците на ГРУ прожектират филмче на ужасите. Но не измислено, а документално. Кадрите възпитават кадрите на ГРУ в лоялност чрез демонстрация какво ги чака, ако не се подчинят.

Накратко: облечен в костюм и вързан за метална шейна грешник ( по стандартите на ГРУ) , е заснет как бавно го изгарят жив в пещ. С всички натуралистични подробности, които начинаещите кадри на ГРУ трябва да видят и да си правят сметката. Както отбелязва Суворов: идеята е, че човек може да напусне ГРУ само през комина.

Не искам да гледам клипа със сексуалното насилие над български бизнесмен. Но искам да видя онези, които са го организирали и заснели на една подсъдима скамейка с поръчителя.

https://ivo.bg/2021/05/06/%d1%83%d0%b6%d0%b0%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%...