"Уикилийкс": На Хилъри Клинтън са подсказвали преди дeбат

Си Ен Ен уволни политически коментатор заради скандала

Хилъри Клинтън е получила предварително информация за въпросите, които й бяха зададени на дебатите й през март с Бърни Сандърс, предадоха агенциите. Това че нейният съпартиец и пряк конкурент за президентската кандидатура на Демократическата партия е бил ощетен се вижда от имейли, публикувани от сайта "Уикилийкс". Те потвърждават обвинения, отправени по онова време от Доналд Тръмп. Изтеклите имейли са от политическия коментатор на Си Ен Ен Дона Брейзил, която в момента е временен председател на Националния комитет на Демократическата партия. Вижда се, че тя е предлагала на съветниците на Клинтън информация за въпросите, които ще й бъдат зададени при дебатите. Дона Брейзил е връчила оставка от позицията си в Си Ен Ен, съобщи телевизионната компания.
От седмици републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп настоява, че Клинтън е била облагодетелствана преди дебатите си със Сандърс, но без да представи доказателства. Сега обаче се оказва, че твърденията му са били основателни. Имейлите, публикувани от "Уикилийкс", са били прехванати от акаунта на Джон Подеста, шефа на предизборния щаб на Клинтън. За хакерите, вършещи това, американските служби твърдят, че са близки до руските власти. 
Седмица преди президентските избори в САЩ в американските медии не секва поредицата предизборни скандали, отбелязват анализатори. В."Ню Йорк таймс" пише, че Доналд Тръмп е използвал в началото на 90-те години на миналия век законен към онзи момент трик, с който е избегнал плащането на десетки милиони долари данъци. Американският всекидневник пояснява, че в данъчната си декларация за 1995 г. магнатът е отчел като загуби 916 млн. долара. С тази огромна сума той задлъжнял към частни инвеститори, които му помагали да изгради империята си от казина в Атлантик сити, щата Ню Джърси. Въпросните бизнес партньори се съгласили формално да му опростят тези дългове, макар че според данъчните власти опростената сума следва да се приеме за печалба, която се облага. "Ню Йорк таймс" твърди, че според правилата за данъчно облагане, влезли в сила през 1995 г., при такива огромни загуби Тръмп е получил право в продължение на 18 години да не плаща данъци върху повече от 50 млн. долара годишно. Вестникът уточнява, че не може категорично да докаже своето предположение - най-вече заради отказа на милиардера да оповести публично данъчните си декларации. Представител на пресслужбата на републиканския кандидат за президент отрече информацията на "Ню Йорк таймс", като я нарече инсинуация. Самият Тръмп обаче по-рано е признавал, че е ползвал данъчни облекчения, отбелязвайки обаче, че "така постъпват и всички приятелчета на Хилъри Клинтън" на Уолстрийт.

http://www.segabg.com/