Умира се от коронавирус, но се умира и от замърсен въздух

Коронакризата роди и бисери, които за съжаление се оказаха верни от типа на " Ще се мре яко...", но подобни факти свързани с наднорменото замърсяване на въздуха в Бургас съществуват през последните четири мандата на един и същи кмет на ГЕРБ тук Димитър Николов ...  И ако мръсотията от рафинерията са отпреди повече от половин век, то един друг промишлен замърсител се активира в последното десетилетие и почти нищо не се прави от държавната и местна власт, което може да се нарече - безхаберие, бездействие с власт, а защо не и корупция, но и вид геноцид защото от наднорменото замърсяване с ФПЧ се развиват редица заболявания, които повишават смъртността.

Това или не може да се разбере или нарочно не се дискутира и не се вземат реални ограничителни и рестриктивни мерки от местната и държавна власт, както и от правораздавателната система.

Днес на 17 ноември отчитаме поредните 48 часа с постоянно наднормено замърсяване от 1.1 пъти до над 3 пъти в Бургас и местните властници и РИОСВ-Бургас си мълчат и не предприемат нищо ?!!

Фактите са видими от данните на сайта https://www.iqair.com/bulgaria/burgas

"Под лупа" за пореден път и над 100 пъти сме писали по проблема с тревожност и апел за реакция, но местната власт не реагира, както и повеляват законите, което дава основателни съмнения за корупция в лицето на кмет, зам. кмет и някои чиновници също и общински чиновници приближени до местната власт ...

Партии, движения и т.н. всички си мълчат след мимолетни проблясъци най-вече преди избори ...

Спи градът ...

"Под лупа"