Унищожавайте градовете и оказвайте натиск върху населението: Москва говори за плановете на Путин за война в Украйна

https://telegraf.com.ua/ukr/novosti-rossii/2022-03-13/5699269-razrushit-...

Руският политолог Валери Соловей каза, че Кремъл не възнамерява да прави компромис

Докато Украйна вече е на 18-ия ден от войната с руските окупатори , много експерти се опитват да предскажат следващите стъпки на кървавия диктатор на Путин.

Известният руски политически анализатор и историк Валерий Соловей каза в интервю за ПЕРВОЕ РАДИО 89.1 fm, че Кремъл възнамерява да увеличи усилията си във войната с Украйна.

„Унищожи икономическата и технологичната инфраструктура на Украйна, а не вече военната. Това е първото. Второто: да се създаде такъв натиск върху населението на големите градове да напусне тези градове и да се втурне на Запад. Тоест да провокира огромен приток на бежанци . „Ред.) , тоест да предизвика катастрофа, при която Западът ще окаже натиск върху Украйна и плюс страданията на населението ще принуди, както смята Кремъл, президента Зеленски да приеме руския ултиматум. Това така изглежда ", каза Соловей.

Освен това политологът се съсредоточи върху случващото се в атомната електроцентрала в Чернобил: „ Повярвайте ми, това, за съжаление, не се случи просто така. Това е проблем, който може да възникне внезапно в контекста на военните действия в Украйна .

По-рано Валери Соловей каза, че някои европейски страни трябва да започнат да се подготвят за военната конфронтация на Москва . Политологът смята, че следващата държава, която може да усети силата на удара на руската армия, е Молдова. След това ще има Грузия и балтийските страни (Литва, Латвия и Естония).

Ще припомним, че Валери Соловей отдавна е известен със своите антикремълски изказвания и дори беше арестуван в навечерието на инвазията в Украйна заради възгледите си . И това, че Путин може да организира война, каза историкът по време на народните протести в Казахстан .