You are here

Управниците с магарешка упоритост отказват да признаят, че държавата ни е в състояние на правителствена криза

Любо Кольовски

Управниците с магарешка упоритост отказват да признаят, че държавата ни е в състояние на правителствена криза, която по правило предхожда политическата криза и задължително последващата я парламентарна криза, която води до извънредни и предсрочни избори. Опозицията в лицето на БСП произнася на глас, че това е така, но до тук. Защото няма действия. Адекватни са само от ДПС, но с оглед на тяхната склонност да се заиграват непредсказауемо, и техните депутати и още по-малко симпатизантите им могат да променят нещата. Така наречените патриоти и роднините на Марешки нямат особено значение. Особено значение нямаше да има всичко това, ако икономиката работеше, чуждите инвестиции не бяха ударили дъното от 10 години насам, както и ако не бяхме най-бедната и най-корумпираната държава не само в ЕС и в Европа, ами и в целия цивилизован свят.
И да има изход от това блато, никой не казва къде е проклетия изход и в каква посока следва да се търси. Барометър за тия нихилистични настроения са дори и изявите на социолозите и политолозите, които по традиция се хранят на трапезата на властта, но през последните месеци бяха оставени на убийствена диета и това ги изнерви.
Срещу управниците ръмжат и роптаят и богаташите, защото не им харесва да бъдат рекетирани, преследвани, ограбвани, а децата им да се превръщат в заложници и последващи изнудвания от ненаситната власт.
Докъде ще доведе всико това, аз не зная и не спирам любопитството си да узная. Но напразно.
Боя се, че ако има изход и някой го посочи, този някой ще се озове в тъжната романтична трагичност на Данко, но някой друг ще изтръгне сърцето на Спасителя-осветител и ще го лиши от историческия му авторитет по един много груб и арогантен начин.

Фейсбук

СТАБИЛНОСТ – кар. Христо Комарницки