Уреждат Дянков с имот край морето?

Дали е „подарък” от кмета, или инвестиция от типа „кон за кокошка”, ще се разбере едва при смяна на правителството

Симеон Дянков май се е уредил с апетитен имот под масата. Вицепремиерът си устроил две тайни срещи с кмета на Созопол Панайот Рейзи. Предполага се, че на тях се е уреждало имот­ното състояние на финансовия министър, пише besove.com. Според изданието съвсем скоро щяло да се чуе как Симеон Дянков се е сдобил с апетитен имот в Созопол.

Но дали е „подарък” от кмета, или инвестиция от типа „кон за кокошка”, ще се разбере едва при смяна на правителството.

Първата тайна среща между Дянков и Рейзи се състояла в началото на годината, когато двамата били на вечеря в луксозен ресторант. Само преди месец кметът и финансовият министър си чукнали втора среща, под претекст, че държавата прехвърля земята под Минералните бани на общината. Справка: Дянков се съблече гол в Бургас при Минерални бани.

Същата вечер обаче вицепремиерът се срещал тайно с Панайот Рейзи, за да уговорят подробностите около новия имот на Симеон Дянков. Запознати са категорични, че финансовият министър няма да се бръкне дълбоко за апетитната земя, но как ще уреди изгодната сделка, не е ясно.

Според местни общинари обаче Рейзи неслучайно е издигнат отново за кандидат-кмет на ГЕРБ на предстоящите избори. На негово място е била предвидена друга кандидатура – тази на бургаския губернатор Константин Гребенаров. В общинската структура в Созопол единодушно номинирали областния управител, но „изведнъж” на мястото му се настанява Рейзи.

Съвпадение или удобна отплата? Вие преценете!

Каролина ЦЕРОВСКА

www.razkritia.com