Фандъкова и Николов няма да са кандидати за президент

Борисов ще обяви на 2 октомври пред 600 активисти името на кандидата

Йорданка Фандъкова и Димитър Николов няма да са кандидати за президент. Това става ясно от програма, в която пише, че ще открият предизборната кампания като зам.-председатели на ГЕРБ, пише „24 часа“. Борисов ще обяви на 2 октомври пред 600 активисти името на кандидата.

Зам.-председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са записани в програмата по откриването на кампанията за кандидат-президент на 9 октомври като произнасящи речи непосредствено преди лидера Бойко Борисов. Този факт говори недвусмислено, че нито един от кметовете на София и Бургас няма да е кандидатът за президент на ГЕРБ. По традиция Цветанов ще подгрее присъстващите, непосредствено преди на сцената да се качи Борисов. 15 000 партийци от цялата страна, излъчени на квотен принцип, ще заемат местата в столичната зала “Арена Армеец”.

Официално агитацията стартира на 6 октомври и ГЕРБ пропуска първите 3 дни от кампанията, но след това ще навакса. В нея най-популярното лице ще е Поли Генова. Звездата от “Евровизия” освен симпатизант на ГЕРБ е и племенница на кмета на Копривщица Генчо Герданов. На 9 октомври първи на сцената ще се качат от трио “Сопрано” - момичетата ще изпълнят химна на България и този на ЕС. Веселин Маринов и ансамбъл “Българе” са също част от програмата.

Новото в кампания 2016 е начинът, по който Бойко Борисов ще обяви името на кандидатите за президент и вицепрезидент. Докато преди 5 г. двойката Росен Плевнелиев - Маргарита Попова бе представена в партийната централа само пред медиите, на 2 октомври това ще се случи пред разширеното ръководство. Между 500 и 600 активисти - депутатите и кметовете на партията, и всичките ѝ областни и общински ръководители ще се съберат в зала 6 на НДК, за да чуят лично новината. Преди словото на Борисов Цветан Цветанов ще открие с реч, в която ще опише ситуацията в държавата.

http://www.faktor.bg/

Коментар "Под лупа" : Спряга се името на агент на ДС -под псевдонима Николай С Решение № 4 от 21.06.2007 г., както и с Решение № 10 от 25.07.2007 г. и Решение № 14 от 04.09.2007 г. на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА се оповестява агентурната дейност на Георги Евдокиев Марков към Втори отдел на Държавна сигурност и на Шесто управление в периода 1971-1976 в качеството на агент с псевдоними „Николай“ и „Стефан“ ... Ако е така отново ГЕРБ ще лъсне като наследник на БСП и ДС ...