ФБР предупреди за нападения в американски църкви на Коледа

ФБР предупреди американските местни власти за риск от нападения в църкви на Рождество Христово и дните около този празник. Нападенията биха могли да бъдат извършени от поддръжници на ИДИЛ, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

 

Правоохранителните органи обаче нямат конкретна информация за подготвян терористичен акт. Предупреждението се отправя във връзка с появата в някои сайтове, свързани с ИДИЛ, на призиви за нападения в църкви и на места, където се събират хора по време на празниците около Рождество Христово в САЩ.

 

Същевременно властите на Рим забраниха движението на камиони в центъра на града през коледните и новогодишните празници. Забраната е в сила от 24 декември до 26 декември и от 31 декември до 6 януари. Изключения се правят за камионите с тегло до 3,5 тона за доставки на храна, поща, банкноти и медицински продукти.

 

Решението е взето след препоръка на полицията в светлината на атентата в Берлин. Допълнителни мерки за сигурност се взимат на 350 местни пазара. На Нова година е забранено от съображения за сигурност да се използват пиратки.

http://frognews.bg/