Хайде ме убедете, моля, че някой в МЗ сериозно се надява 70% от населението в България да бъде ваксинирано.

Vili Blagoev

 

И за да добием представа за каква грандиозна кампания иде реч.
Както и да го гледаме един медик може да ваксинира не повече от 6 човека на час. Все пак ваксинирания се облича, съблича, медика трябва да се концентрира, и т.н. Тук даже не коментирам, че медика не е робот и се нуждае от почивка. Да приемем, че е робот и ваксинира 6 човека на час осем часа на ден. 48 ваксинирани на ден.
Тук едно тролче ми обясни, че ако се стегнем сме могли да ваксинираме по 40 000 човека на ден. Пак делим на 48 човека на медик и излизат, че ще ни трябват 833 медика на ден, за да направят тази ваксинация.
От къде ще намерят 833 пункта за ваксинация -оставям на въображението ви. Но от къде ще намерят 800 медици, които ВСЕКИ ДЕН ще се занимават само с ваксинация -даже и въображението ми не е достатъчно. И не защото не можем да ги намерим, напротив, можем. Само дето въпросните медици ще бъдат изтеглени от ДКЦ-та, от болници, от лични лекари. И трябва да се занимават само с ваксинация, нищо друго. Което означава, че системата на здравеопазването ще бъде тотално обезкървена. При положение, че и в момента е в невъзможна ситуация с кадрите.
Но да не забравяме, че медиците също заболяват, не само от кромида. Излизат болнични, излизат отпуск. Тоест трябват поне още 200 медици за запушване на дупките. Положението става още по-тежко. Ще излезе, че ако наистина искат да спасят хората кромида ще изтрепят хората от тривиална липса на медицинска помощ. Извинявайте, катаджии ли ще ни бият ваксините?
За ваксинация на 4 200 000 ще трябват ни повече, ни по-малко 87 500 човекочаса. При това без да отчитаме РЕВАКСИНАЦИЯТА. Ако я отчетем -нещата се удвояват.
Хайде ме убедете, моля, че някой в МЗ сериозно се надява 70% от населението в България да бъде ваксинирано.
 
Фейсбук