Хвърлиха коктейл "Молотов" по дома на кмета на Несебър

Покушение за сплашване е извършено преди два дни вечерта в Несебър. Коктейл "Молотов" е запратен по входната врата на дома, където живее кметът на Несебър Николай Димитров (не се споменава дали имотът е онзи от 506 кв.м в кв.Черно море-б.ред. или онзи от повече от 300 кв.м в кв. "Кокалу" ). На място са били пристигнали дежурните полицаи, като в продължение на часове преди това не е бил подаден сигнал на 112 за бомбата.

Обгорена е входната врата и части от стената на сградата, като веднага е започнало прикриване на следите от взрива с боя. Свидетели на покушението за сплашване са станали съседи и туристи от близките сгради. Някои от тях разполагат и с видеоматериали. Към момента няма официална информация и изявление от МВР, вероятно по желание на кмета.

В Несебър се говори, че кметът е настъпил "схеми" на високо ниво и това е било вид предупреждение към него.

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/hvarliha-kokteyl-molo...

Коментар "Под лупа" : Припомняме, че преди 5 години срещу кметът на Несебър Николай Димитров бе повдигнато обвинение за престъпление по служба. Градоначалникът твърдеше, че е абсолютно невинен, както и главният архитект на общината Валентин Димов.

"Кметът на Община Несебър г-н Николай Димитров и Главният архитект арх. Валентин Димов нямат абсолютно никакво отношение по продажбата на въпросния парцел от 29 дка в местността Кокалу, както и на други такива от държавен горски или земеделски фонд. Издадените строителни разрешения от община Несебър са последващи вторични документи и са станали възможни, едва след преотреждането на терена с цел застрояване, неговата крайна продажба на частен инвеститор и издаването на еко оценка с параметри на строителство. Тези действия и процедури са единствено в компетенциите на съответните министерства и подчинените им държавни служби", се казваше по онова време в изявление, разпространено от пресцентъра на община Несебър.

Имущество на кмета и главния архитект на община Несебър за близо 3 млн. лв. бе запорирано във връзка с делото за строителство върху защитените пясъци край града, станало известно като „Дюнигейт”, съобщи през април 2014 г. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, но да сте чули нещо повече ...