You are here

Хибридна новина

Информационната агенция и радио МИА „Россия сегодня“ – РИА Новости – „Спутник“, известни като основни оръжия на пропагандата на Кремъл в чужбина, подписаха договор за сътрудничество с българския вестник „Стандарт“.

Това е първото в историята на агенция Sputnik сътрудничество с българска медия, за което се съобщава официално. Известно е, че много български медии получават суми от руски олигарси и политически партии, за да провеждат политиката на Кремъл в страната.

Церемонията по подписването се състоя в Москва, в централата на Sputnik с участието на първият заместник Главен редактор на Sputnik Сергей Кочетков и главният редактор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова, съобщава руската медиа.

Според информацията: Страните се договориха да развиват двустранните професионални отношения в информационната сфера в целите на укрепване на сътрудничеството между Русия и България.

Страните се споразумяха за обмен на информация и да оказват взаимно съдействие на дейността на своите журналисти. Sputnik и «Стандарт» вече започнаха обмена на текстова информация.

Sputnik е новинарска агенция и радио с мултимедийни информационни хъбове в десетки страни, известна като рупор на Кремъл и на политиката на Владимир Путин.

Агенцията беше обвинена в пряка намеса в изборите в САЩ, както и в опити за влияние на общественото мнение във Франция по време на президентския вот през април и май.

Руската медиа провежда политиката на Кремъл за разцепване на ЕС и за изваждане на България от НАТО и ориентацията й към т.нар. Евразийски съюз.

By kostastefanov

kafeneto.wordpress.com

Интересното е, че 

Медийният магнат и корпулентен бизнесмен Делян Пеевски ще придобие собствеността на изпитващия сериозни финансови затруднения вестник „Стандарт” в началото на 2017 г. Това разкрива пред Фрог източници, запознати с плановете на депутата от ДПС.

 

За целта Пеевски е увеличил капитала на фирмата си "Балканска медийна компания" с 6 000 000 лв., като с тази сума скандалният депутат от ДПС ще извърши покупката на изданието, управлявано от Славка Бозукова.

 

Информацията за увеличаването на капитала бе публикувана от Клуб Z, като според сайта транзакцията е осъществена в спешни темпове в края на годината, а документите са били вписани в търговския регистър чак на 28 декември, след като преди празниците това не е било възможно.

 

Проверка на Фрог показа, че „Стандард Нюз АД” е с обявен капитал от 4 000 000 лв. Акционерното дружество се представлява от главния си редактор Славка Бозукова. В управителния съвет освен самата Бозукова влизат Тодор Батков, синът му Мартин, Светлин Панов и "ГМ ПРЕС" АД. Последната компания пък официално фалира в края на миналата година заради дългове на стойност 27.4 млн. евро. -http://frognews.bg/news_125743/Parvo-vav-Frog-Peevski-kupuva-Standart/

Означава ли това, че приятеля Пеефчанин е вече в крак с мераците на Борисов да засвирят по руската струна или пари останаха само там ?!

"Под лупа"