Хилари припадна по време на церемонията по случай 11-ти септември

С минута мълчание, хванати за ръце, американците отбелязаха 15 години от атентатите

На Хилари Клинтън ѝ прилоша на церемонията за 15-ата годишнина от атентатите от 11 септември 2001 г., съобщи Си Ен Ен. 

Кандидатката за президент на Демократическата партия на САЩ се почувствала зле, след като стоя 90 минути на възпоменанието за загиналите в срутените кули в Ню Йорк. Бившата първа дама почувствала, че прегрява, и тръгнала да си ходи. Тя припаднала малко преди да се качи в колата си, съобщи в. “Дейли мейл”.

Очевидци разказват, че коленете ѝ се подкосили, паднала една от обувките ѝ. По-късно тя отишла в апартамента на дъщеря си, където се посвестила. През 2012 г. Хилари Клинтън получи сътресение на мозъка след припадък, а след това и тромбоза. Другият кандидат за президент - Доналд Тръмп, също бе на службата в Ню Йорк.

С минута мълчание, хванати за ръце, американците отбелязаха 15 години от атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ, съобщи Ройтерс. Имената на 2977-те жертви бяха изчетени на основната възпоменателна служба в Националния мемориал и музей на 11 септември в Ню Йорк. Минутата мълчание бе запазена в 8,46 ч (местно време) – момента, в който първият отвлечен самолет удари Световния търговски център в Ню Йорк. “Нашето многообразие не е слабост, а е и винаги ще бъде една от главните ни силни страни”, заяви президентът на САЩ Барак Обама на мемориална служба в Пентагона.

Ужасът започва сутринта на 11 септември, когато 19 терористи отвличат 4 пътнически самолета. Похитителите разбиват два от тях в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, при което за по-малко от 2 часа сградите се сриват. Терористите разбиват третия самолет в Пентагона, а четвъртият пада в открито поле в Пенсилвания, след като пътниците оказват съпротива. Лидерът на “Ал Кайда” Осама бен Ладен бе ликвидиран през 2011 г. 

http://www.faktor.bg/