Хората си мислят, че стабилността е ценност. Нищо подобно. Стабилността на грешката, на порока, на греха е отрицание на почтеността и на разума.

Ilian Vassilev

Това, което ще споделя може и да се изведе като закон за несъстоялата се гражданска активност. Той би трябвало да гласи, че щетите от ненавременната или несъстоялата се гражданската активност са толкова по-големи, колкото по-късно, ако изобщо, тя се прояви.
Хората си мислят, че стабилността е ценност, именно защото съхранява богатство, енергия и перспектива. Нищо подобно. Стабилността на грешката, на порока, на греха е отрицание на почтеността и на разума.
Именно защото у нас енергията на протеста замря, тя не можа да изиграе онази сдържаща, дори терапервтична роля, която можеше да прекъсне негативните процеси и ограничи щетата на ранен етап. Сега ще консумираме последствията от несъстоялата се реформа в пълен мащаб,а деструкцията ще бъде максимална.
Това за размисъл на онези, които си мислеха че протестиращите са някакви екстремисти. Напротив, ако бяха успели да разбунят народа и на улицата бяха излезли повече хора, управляваши щяха да имат страх от възмездие и вероятността от кризи като тази в Перник щеше да бъде по-малка.
Мълчанието на агнетата срина бдителността, увеличи толерантостта и даде онази дързост и измамно чувство на всепозволеност, на резултатите от които сега се "наслаждаваме"
Навреме протестирай, по-малко ще страдаш и ти и хората около теб.

Фейсбук

колаж : Георги Динев