Цар и бодигард – евромилиардите ги събират. Яка да ви е гърбина

Те изгладняха след спирането на кранчетата за източване на държавата и се активираха да си върнат пещерата на Али Баба – бюджета. Искат и милиардите от Европа по Плана за възстановяване и развитие.

Огнян Герджиков след есхумацията на НДСВ под формата на конгрес изплю камъчето: Много сме диалогични, твърдо влизаме в парламента, въпросът е с колко, ще осигурим спокойствие, законите за съдебната власт не са толкова важни.

 

На тайни срещи във „Врана“ бъдещата коалиция е договорена още преди месеци. Поне така твърдят хора, които добре познават какво се случва зад кулисите. Последва връщане на хартиената бюлетина. Борисов, който направи подарък на Путин за 3 милиарда лева под формата на руско-турски поток, се  изпъчи като пръв евроатлантик. Царя покани руската посланичка Митрофанова и предаде послание в Кремъл да не се тревожат, защото бил казал баща му Борис III „Винаги с Германия и никога срещу Русия“.

 

През това време от ДПС подготвили икономическия раздел на плана за вземане на властта след пролетните предсрочни избори.

 

Сметката е проста: ГЕРБ + new-НДСВ. Това е вариант „А“. Според необходимия брой към този дует ще бъде привлечен Стефан Янев. За целта ще трябва да се повтори упражнението от последните избори и той да се окаже в парламента. Знаете как става.

ДПС ще подкрепя политики на новата власт, без формално да участва в нея. И това знаете как става.

 

И най-важното: Иван Гешев остава главен прокурор, което гарантира тотален контрол върху милиардите от Брюксел.

Схемата е в действие.

 

Въпросът е дали гражданите ще се поддадат на традиционното хвалене на миналото и люто отричане на настоящето. Симеон, Борисов и другите съзаклятници вярват, че българите ще бъдат за пореден път „качени на мечтата“ за нови 800 дни, което веднъж НДСВ се провали, но пък управлява два мандата.

 

Ще „забравят“ ли българите голямото борисово крадене, за да му дадат втори шанс като при разкаялите се престъпници. Не че той се е разкаял за чекмеджето, например и свитите милиарди от магистралите, които все още са само обещания… Няма и да го направи, докато Гешев му е подръка.

 

Политиката няма нищо общо с морала, това го знаем не само от Макиавели, но и от собствен опит.

 

Тактиката на познатата ни трупа, постоянно жадуваща за власт, е до болка позната. Тя се базира на банята на Лафонтен и по-късната приказка на Елин Пелин за враната, която лесно се поддала на ласкателствата на лисицата и изпуснала сиренцето.

 

Всеки път настъпваме тази мотика и само гледаме как благините отиват в лапите на политическите тарикати.

 

Защото народ, привикнал да живее под властта на корумпирани управници и е благодарен, че е свободен по стечение на обстоятелствата, не може да цени свободата. Камо ли да я брани.

 

Яка да ви е гърбина, защото не ни очаква нищо добро с фалшивата приказка, която се опитват да ни пробутат отново.

 

Цар и неговият бодигард успяха години наред да управляват държавата. Дали те са ужасно умни и способни или ние достатъчно глупави и наивни - всеки може да прецени.

 

И не забравяйте: царят обеща да ни оправи за 800 дни, твърдеше също, че няма претенции към собствеността на царското семейство. Нито едното нито другото се оказаха истина.

 

Борисов през 2009 г.: За мен най-големият проблем е корупцията. До 2-3 години ще се справим с този проблем. Вие кажете колко се е справил.

 

Деница Василева

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/tsar-bodigard--evromiliardit...