Цацаров подгони Тома Белев за конфликт на интереси. Той: Нека

Търсят от "дясната ръка" на Васил Божков над 19 млн. лв.

 

Тома Белев е един от днес обявените обекти на проверки от страна на КПКОНПИ за конфликт на интереси. От антикорупционната комисия съобщават, че зам.-министърът на екологията и известен природозащитник се проверява по "постъпил сигнал, според който същият е председател на Управителния съвет на Сдружение "Асоциация на парковете в България“.

Комисията ще проверява сигнала във връзка с декларациите за несъвместимост на лицата, заемащи висши публични длъжности.

За конфликт на интереси законът приема, ситуация "когато лице, заемащо висша публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба".

 

 

Пред Клуб Z Белев коментира:

"Да образуват, нека. На 16 януари имахме общо събрание и има избран нов Управителен съвет и нов председател. Това ще е 4-тото производство. Ще бъда най-проверяваната личност в България".

В действителност Белев бе дългогодишен председател на парковата асоциация, като парадоксалното е, че това често бе оспорвано от различни кръгове, ако като природозащитник се изправяше срещу интересите им.

По-късно зам.-министърът публикува и позиция в профила си във фейсбук.

 

 

 

Освен за Белев се съобщава, че днес се проверяват и двама шефове в АЕЦ „Козлодуй“ - Наско Михов, изпълнителен директор, и Александър Николов, зам.-изпълнителен директор.

"Постъпил е сигнал, в който се съдържат твърдения за неправомерно облагодетелстване – сключване на договори с дружества, косвено свързани с тях."

КПКОНПИ  направо твърди, че е намерила такъв за Галин Николов - директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

"Той е предложил и назначил брата на своята съпруга на по-висока длъжност и съответно – с по-голямо месечно възнаграждение"

Наложена му е глоба в размер на 5000 лв.

 

 

 

От съобщенията за запор интересен е този, който се иска от съда за Георги Попов - сочен от мнозина за дясната ръка на Васил Божков. След като Попов прекара известно време с хазартния бос в Дубай, той бе върнат със заповед за екстрадиция, но у нас прокуратурата... дори не опита да го задържи под стража, а се съгласи на парична гаранция от 40 000 лв.

 

 

Сега обаче КПКОНПИ претендира отнемане на 19 147 186,25 лв. Претендират се и 17 недвижими имота, както и три моторни превозни средства. 

https://www.clubz.bg/124272-tsatsarov_podgoni_toma_belev_za_konflikt_na_...