Цацаров се разработи - пита ДАНС за офшорки и имоти в чужбина /документ/

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и чрез свързани или подставени техни лица.

Такава информация се изисква за имущества недекларирани по съответния ред, съобщава БНР.

 

От  писмото на Сотир Цацаров до шефа на ДАНС Димитър Георгиев става ясно, че информация трябва да бъде предоставена "без забавяне и с максимална конкретика".

 

Изисква се цялата налична информация за притежавани от представителите на властта недекларирани банкови сметки в чужбина, недекларирани недвижими имоти и/или друго имущество на значителна  стойност. Иска се и информация за участие в търговски дружества в чужбина, включително офшорни компании, без това да е декларирано по съответния законов ред, както и за извършени с недекларирани средства разходи и инвестиции в чужбина. В писмото се уточнява, че проверката за лицата от категорията "заемащи публични длъжности" е лично на тях, но и за свързани с тях или техни подставени лица.

 

Вижте писмото на Цацаров:

.

https://frognews.bg/novini/tsatsarov-razraboti-pita-dans-ofshorki-imoti-chujbina-dokument.html