Цачева прехвърли върху Борисов политическата отговорност за вота

колаж : Георги Динев

Толкова ясно го заяви премиерът, той е единственият политически лидер, който заяви, че ще носи отговорност за представянето на номинираната от ГЕРБ кандидат-президентска двойка”,  заяви кандидатът за президент Цецка Цачева за нова тв. Тя подчерта, че ако не води след първия тур на изборите, Борисов, ще понесе политическата отговорност.

 

За втория тур няма и да се наложи да се взема такова решение, защото аз ще бъда следващият президент на Република България”, каза тя.

 

Според публикуваните в четвъртък и петък прогнози на социологическите агенции Цачева  води на първия тур с 24 - 27 процента, Радев ще получи 4 - 6 процента по-малко, но ще успее да консолидира повече гласове на отпаднали кандидати за втория тур и ще го спечели. Това сочат прогнозите на Галъп и Маркет линкс. Според последната агенция дори третият според прогнозите Красимир Каракачанов ще бие Цачева на 13 ноември.

 

Борисов заяви, че нямало с никого да преговаря между първия и втория тур и щял да подаде оставка. Няколко дни по-рано той призова ДПС да помисли кого ще подкрепи и заяви, че за тях би било по-добре да бъдат по-близо до партията на властта.

http://kafene.net/