You are here

Цветанов го играе смирен, справедлив, сговорчив, дипломатичен, диалогичен и т. н. Какви знаци и поличби могат да се търсят и съзират в поведението на индивид с такова спорно и нелицеприятно до цинизъм политическо минало?

Вероятно много хора са прави и имат основания да съзират особени знаци и поличби в поведението на един или друг политик и неговите привърженици. Вероятно тези професионални врачки и ясновидци намират някакъв смисъл в опитите си да предскажат какво ще последва, ако е казано или направено едно или друго. Аз винаги съм се опитвал да не се предоверявам на подобни оракули. Причината за моя скептицизъм е много проста: не можеш да търсиш особени знаци и поличби в поведението,, жестовете и изказванията на едни семпли, елементарни, необразовани, полуграмотни и неинтелигентни индивиди. Това е загуба на време, независимо от това какви са целите - стратегически и тактически, както и независило от това какви са мотивите на тия индивиди.
Класически пример и аргумент за моите твърдения е зам. председателят на ГЕРБ и шеф на ПГ на ГЕРБ Цветанов, който днес патетично говори, че партията му не е реваншистка и няма да участва в компроматни войни. Цветанов забрави, а и никой не му припомня неговите импровизации в МВР-пикчърс, както и многократните осъдителни присъди срещу България, резултат от детективската романтика на Цветанов като бивш вътрешен министър? Забравиха се и присъдите, които Цветанов произнасяше от парламентарната трибуна. Сега Цветанов го играе смирен, справедлив, сговорчив, дипломатичен, диалогичен и т. н.
Какви знаци и поличби могат да се търсят и съзират в поведението на индивид с такова спорно и нелицеприятно до цинизъм политическо минало? Какви оптимистични знаци и поличби могат да се съзират в компанията на Цветанов, оглавявана от неговия пряк началник? 
По какво съратниците и компанията на Цветанов се различават от самия него и неговия началник? Или не сте ги забелязвали и не сте ги хващали нагло и безобразно да лъжат, да мамят и да се отричат и от себе си дори?
Това е моделът "Борисов", независимо от поредния му номер, изписан на регистрационната му табела. Няма значение дали е 1, 2 или 3. Четвъртото издание на Франкенщайна на БКП/БСП ще бъде фатален за България.
Депутатката Елена Йончева, на която не съм запалянко, правилно отбеляза, че тоя модел сериозно се пропука, по причина на последните скандали, предизвикани от ГЕРБ и в ГЕРБ. А аз мога да добавя само, че пукнатината не е обикновено пропукване. Това е огромен и катастрофичен разлом, който ще погълне и ще унищожи мнозина от ония, които се намират в непосредствена близост с разлома. Пожелавам им да проявят здрав разум или поне инстинкт и навреме да се отдалечат от мястото на политикотектоничната катастрофа, въпреки, че не им симпатизирам ни най-малко и бих се радвал да понесат своята отговорност, за злините които са причинили или в които са съучаствали.
Не търсете символи, податки, знаци и поличби, когато срещу вас стоят виртуозите на алчността, безродието и злото.

Любомир Кольовски

Фейсбук