Цветанов: Знам кой спретна ”Апартаментгейт”, близък до Борисов е

“Апартаментгейт” е бил спретнат от близки до премиера Борисов. Всичко е било един “добре режисиран сценарий” за дискредитирането на Цветан Цветанов.

Цветанов е категоричен - знае името на инициатора на “Апартаментгейт”, но няма да го посочи. Пред Васил Дремджиев по TV+ бившият зам.-шеф на партията обясни, че става дума за приближени да Бойко Борисов хора, които смятали, че партията е “даденост” и лесно могат да заемат поста му.

 

Цветанов разви и тезата, че зад атаката срещу себе си вижда и влияние на руски кръгове. Причината за това било, че скандалът за купения от него луксозен апартамент започнал след изказана от него позиция България да се присъедини към решението на европейски държави да изгонят руски дипломати заради аферата "Скрипал". Добави и реплика на руския посланик в България, че страната му внимателно следи изявите на Цветанов.

 

Измина близо година от позорното отстраняване на зам.-председателя на ГЕРБ. Скандалите около Цветанов и апартамента му лъснаха, а заедно с него наяве излязоха и имената на Цецка Цачева и Вежди Рашидов. Още тогава се появиха спекулации, че зад атаката срещу Цветанов стоят вътрешни хора, но официално бившият зам.-председател на ГЕРБ отказваше да потвърди. Той и досега не е обяснил откъде има толкова много пари за да си позволи подобни покупки и луксозен живот.

https://frognews.bg/novini/tsvetanov-znam-koi-spretna-apartamentgeit-blizak-borisov.html