Цветанов, ти, сега е. . .ш ли се малко с нас, а?!

Кой ти беше седнал на ушите, господин вътрешен министър, когато преди месеци алармирахме, че знакова фирма изнася и подменя документация? Къде бяха униформените ти балетисти, когато на флашки се фалшифицираше инфо и счетоводителите работеха по къщите си без да мигнат, за да не им гепят далаверите за милиони? Къде беше когато почистващите пътни фирми, в СИМБИОЗА с ВЛАСТТА окрадоха стотици милиони?

Четох днес в един вестник, че вътрешният министър Цветан Цветанов силно се възмутил от последния епизод на филма „Под прикритие”, където Куката с два пистолета в ръка направи криви бопаджиите с: „Къде сте бе, хомосексуалисти в униформи? Насрахте ли се?!”.

Цветанов се обадил на продуцентите на филма, защото бил много разстроен от такова отношение към „храбрите борци срещу организираната престъпност”, разбирай ГДБОП и неговото си МВР.

След намесата на министъра, сега очакваме в следващите епизоди Куката да вика: „Цветанов е най-великото ченге!” и да стреля в аверите си от солидарност към ювелирната работа на МВР.

След като светилото на умната мисъл у нас Цветан Цветанов обяви, че четири тира са виновни за тъпоумието на държавата в зимна обстановка, продължи да повишава коефициента си на интелигентност с най-новото: „Служители на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и агенция “Пътна инфраструктура” ще правят внезапни проверки на почистващите пътни фирми. Причината е, че фирмите декларират, че имат необходимата техника, но когато се получи тежка ситуация се оказва, че тези машини или не са в състояние да бъдат експлоатирани, или са дадени за използване на друго място. От анализа, който беше направен, и от всички действия, които бяха предприети, се установи, че има виновни лица за създаването и задълбочаването на проблемите по пътищата в зимните условия, по-специално на магистрала „Хемус“ и магистрала „Струма“. Отговорността за ситуацията трябва да се носи от съответната снегопочистваща фирма, която има отговорност да се грижи за проходимостта“.

Браво! Цветанов премина от първо във второ отделение на помощното училище и откри, че снегопочистващите фирми правели шменти – капели!

 Ами дека са ти бопаджиите бре, Вътрешний?

Къде ти е Икономическата полиция?

Защо те не нагазиха в дебрите на НАЙ-ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ В ДЪРЖАВАТА – чрез фирмите с обществени поръчки за почистване и ремонти, и изграждане на инфраструктурата?

Кой ти стъпи върху ушите, Цветанов, че се направи на изоглавен, когато АФЕРА от години, а преди месеци точно преди изборите  конкретно алармира, че фирмата „Инжстройинженеринг”, която 12 години лапа мангизи от замазване на дупки, снегопочистване и каквото почистване още се сетиш, трескаво унищожаваше, подменяше и изнасяше документация и информация на флашки, за да не и гепят далаверите?

Счетоводители бяха инструктирани да бачкат по 24 часа за да замажат аферите, само защото на чорбаджиите им трепереха гащите да не ги арестуват покрай „ювелирната акция” със завода за боклук?

Същите тези фирми 12 години почистват и снега, и дупките пълнят във Варна, и „босовете” им от птицегледачи станаха баровци с бентлита, ламборджинита и яхти.

А Варна е капка в морето в сравнение с магистралите, ах, магистралите! И един Великан Велико...

Вместо да бъдат арестувани хората, които подменяха документацията във фирмата, бе арестуван Ангел Дерменджиев заради патакламата със завода за боклук, който пък ТОЙ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е искаше да овладее и да не го забравят при отчитането…

После Дерменджиев излезе напълно невинен, обаче Цецко вместо да понесе отговорност заради малоумната си акция, укрепи впечатлението, че МВР-то му действа като рекетьорска наказателна бригада.

Да не би на Цветанов да му бяха настъпили ушите за фирмите от ПРИЯТЕЛСКИЯ КРЪГ точно мангизите, които текат към управниците на Варна и на.. държавата?

И сега след като държавата на ГЕРБ претърпя катастрофално фиаско от един сняг, вътрешният министър се сетил да прави „внезапни” проверки на почистващите фирми.

Айде бе!

През тази дейност минават най-големите черни каси както на местните общинари, така и на партийните велможи.

Може ли Цветанов да ни обади колко се краде на ден от прословутите магистрали на Борисов?

Колко десетки милиони потъват от снегопочистване и от пълнене на дупки с „фондьотен” в продължение на 12 години, както е във Варна?

Вътрешният министър очевадно се е…. с нас.

Но той не е виновен.

Виновен е този народ, който продължава да позволява тази отвратително лицемерна гротеска.

Afera.bg