Цветан Василев раздавал на поразия милиони евро на видни социолози, политици, журналисти, твърди главният свидетел срещу него Бисер Лазов. Кои са точните имена, дати и суми – говори Люба Кулезич

Журналистът Люба Кулезич гостува в „Просто Диков“ със скандален документ, в чиято автентичност е убедена на 100%. Съдържанието му представлява информация от разпита на Бисер Лазов – главен свидетел на обвинението срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и счетоводителката Юлия Илиева, която също е свидетел по делото.

Според свидетелските показания на двамата, по нареждане на Цветан Василев, за определени периоди от време, широк кръг от хора са получавали големи парични суми от КТБ. Някои от посочените лица са известни личности от обществено-политическия живот.

„Просто Диков“ дава възможност на всеки, споменат в разговора с Люба Кулезич да направи коментар по казаното и право на отговор относно цитирания документ на Бисер Лазов.

От документа става ясно, че едни от най-известните социолози у нас – Кънчо Стойчев и Андрей Райчев са получили на два пъти по 500 000 евро в брой без подписване на документи. При Стойчев това е станало на 13 август 2013 г., а при Райчев на 20 септември 2013 г. Социолозите са били доведени от адвокат Божидар Миладинов и поискали да им се даде касета в банката, за да съхраняват огромните суми.

Друго от споменатите лица е Стоян Мавродиев, началник на Българската банка за развитие, който получил 50 000 евро, които  били предназначени за Божидар Лукарски от СДС – нещо като „партийна индулгенция“, по думите на самия Цветан Василев.

Пред „Просто Диков“ Лукарски заяви, че до него не са стигали никакви пари. Стоян Мавродиев отговори с писмена позиция, заявявайки, че „това твърдение е толкова нелепо, че не подлежи на коментар“. „Не познавам Бисер Лазов и не съм се срещал с него“, категоричен е финансистът.

500 000 лв били дадени за кампанията на Меглена Кунева за президентските избори. Абсурд и пълен абсурд, писна ми разни корумпета да ми разнасят името. Никога не съм виждала Цветан Василев, никакви пари не съм взимала. От тук нататък ще съдя всеки, който клевети името ми, коментира в отговор Кунева.

Сред другите имена и суми в документа са Стефан Гамизов – 200 000 евро, Димитър Абаджиев – 9000 лв и по 25 000 евро два пъти в месеца. Мирослав Иванов – по 10 000 – 15 000 лв, Димитър Куцаров – 2 милиона лева за президентската му кампания, Митко Димитров – Каратиста – по 10 000 лв, в последствие увеличени на 15 000 лв на месец, Росен Карадимов – по 10 000 евро на месец.

Любопитен момент е, че в показанията си Юлия Илиева твърди, че  част от архива й бил изгубен при местенето на офиса от бул. „Цар Борис III”. Освен това, почти всички засегнати в показанията лица категорично отричат истинността на твърденията на Бисер Лазов.

Ако тези информации са фалшиви, ще се окаже, че делото за КТБ се базира на лъжесвидетелства и е колос на глинени крака. Въпросът е средство за злепоставяне и разбиване на съдби ли е сагата КТБ, попита риторично Люба Кулезич. Всеки, който иска да провери автентичността на документа, може да се обърне към следствения отдел на Софийска градска прокуратура, обясни Кулезич.

Вижте целия разговор във видеото, а още от „Просто Диков“ гледайте ТУК!

http://www.bitelevision.com/tsvetan-vasilev-razdaval-na-poraziya-milioni...