Целувайте обувки, навеждайте се, горди наследници на борци за независимост и за свобода на робите!

Много са местата по света, където бели хора никога не са имали правата и свободите на днешните цветнокожи в Америка

 

Д-р Любомир Канов

След като унищожават статуите на онези, които са в основата на величието на Америка, обезглавяват Статуя на Колумб и се опитват да подготвят бунт и болшевистки преврат през ноември, ако Тръмп спечели изборите, защо чернокожите кметове и управници на големите градове не започнат промените още сега? Окръг Колумбия, с Вашингтон, столица на Съединените Щати, да се преименува на Блак Флойд Дистрикт, то и без друго звучи расистки, ако споменеш държава Колумбия или пък даже Америка, защото нейното име не е изведено например от името на човеколюбеца Лумумба или от местността Нгоро-Нгоро, а е производно от името на италианския мореплавател, наречен Америго Веспучи? 

Защо да не събориш монумент, споменаващ Вашингтон,

създателят и баща на американската нация, неин първи президент, който се смята, че е имал роби или дори статуя на Линколн, повел гражданска война в която са загинали 600,000 предимно бели американци с идеята да освободят човешките същества с черна кожа от неволята на робството? Ами, целувайте цървулите на новите си господари, може и вакса да си купите, та да ги лъснете, за да изкупите виновната тревога, че преди сто години е имало черни ваксаджийчета пред хотелите, а вие се радвате на привилегията, че имате по-малко меланоцити в епидермиса си. Даже да сте дошли от места, където бели хора никога не са имали правата и свободите на днешните цветнокожи в Америка (скоро да бъде преименувана). Целувайте обувки, навеждайте се, горди наследници на борци за независимост и за свобода на робите!

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-tseluvayte-obuvki-navezhdayte-se-gordi-naslednitsi-na-bortsi-za-nezavisimost-i-za-svoboda-na-robite