Цецка Цачева: Обикновените работещи не може да се сравняват с депутатите

Не може да се приравнява статутът на народен представител с работата на работещите по трудово правоотношение.

Това каза председателят на НС Цецка Цачева от трибуната на парламента във връзка с дебата по промените в Кодекса на труда между депутатите Красимир Велчев и Велизар Енчев , предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Независимият депутат Велизар Енчев заяви от парламентарната трибуна, че депутатите почиват повече от останалите български граждани.

Красимир Велчев от ПГ на ГЕРБ обяви в процедура по начина на водене за това да не се допуска от трибуната на Народното събрание да се лъже. „Тук си позволява един бивш служител на ДС да манипулира обществото, както е манипулирало в цялата своя трудова кариера.

Народните представители имат отпуск от 32 дни. Отпуските по Коледа и Нова година са фиксирани със закон, което е много по-малко от тези на учители и други държавни служители.

 

Народните представители нямат право на неплатен годишен отпуск. Моля хора, които работят в парламента, да не уронват най-авторитетната институция“, каза Красимир Велчев.

Председателят на НС Цецка Цачева заяви, че не може да се приравнява статутът на народен представител с работата на работещите по трудово правоотношение. „Работата на народните представители не се фиксира с начало на работен ден и с край на работен ден, както е за всички по трудово правоотношение.

Народните представители работят в изборните си райони“, заяви тя. Според нея това че има такива, които не го правят, не се отнася за всички народни представители. По думите ѝ, този, който го приравнява двете неща, не е наясно със статута си на народен представител.

bultimes.com