ЦИК НЕ ДОЛЮБВА БЪЛГАРИ ОТВЪД ОКЕАНИТЕ

Grigor Lilov 

„Благодарим на Централна Избирателна Комисия и Министерство На Външните Работи за това, че ни изпратиха бюлетините за балотажа с най-бавната услуга на DHL. Ще ги получим съответно на 22.11 в Северна Америка и на 30.11”
Това е пост в социалната мрежа. 
Не е единственият. 
Чистата истина е! За САЩ, Канада, Мексико, Австралия, Нова Зеландия. 
.
Според ЦИК тепърва „ще обмислят алтернативни варианти за осигуряване на бюлетини в секциите зад граница, където сегашните доставки не могат да бъдат направени навреме, така че да бъде гарантирано конституционното право на глас на нашите сънародници по света” 
Засега проблемът дори не е обсъждан в Комисията. 
И за капак въобще не е първият такъв проблем в първите такива избори. 
.
Кой знае защо, само в Турция никога не е имало никакви проблеми за гласуването. 
Там организацията на ЦИК и посолствата ни е толкова желязна, че в секциите в Измир за последните, сегашните избори гласуваха някъде дори по 1500 души, което е напълно невъзможно да стане практически. Това не може да се случи без активното съдействие на българския посланик в Турция Ангел Чолаков и българските консули там, без подкрепата на дипломатическия ни апарат, без разсейването за фалшификацията на външния ни министър Светлан Стоев (вотът в чужбина се преброява от МВнР)
.
Бас! 
Няма да се намери политик, дори с интерес от загубилите (Майчето Манолова например), който да повдигне въпроса за касиране на такива резултати пред Конституционния съд. 
Дори най-върлият патриотарин Костадин Костадинов от „Възраждане” няма да го повдигне пред съда, бъдете на 100% сигурни, дори да го натиснат най-върлите му почитатели. 
И пак бас – този път за Конституционният съд. 
Най-върховните съдии, ако въобще ги сезират, ще се произнесат ли така, както го направиха преди няколко години? 
Тогава отсъдиха, че 22 секционни протокола от изборите в Турция са фалшифицирани и ще ги касираме, а останалите над 100 секционни протокола ще признаем за валидни, понеже няма никаква следа от тях (въобще не бяха представени пред съда - "изгубиха" се) и съответно няма как да се произнесем. 
Ами като ги няма, произнасяте се, че ги няма и отчетените чрез тях резултати се касират, понеже са написани с поглед в тавана от съответните преброителни и изборни органи, а не от избиратели. А Конституционният съд на практика отсъди, че нямащото въпреки това го има и без да може да го види, че е и редовно за капак. (няколко поста имам за случилото се тогава, ама на българина – дори патриотар, не му дремеше, а разни патриотични партии  и няколко демократични организации и НПО-та вкупом ме наругаха като саботьор на демокрацията.)

Фейсбук