ЦИК ще осигури машинно гласуване във всички избирателни секции

"Централната избирателна комисия ще изпълни решението, с което Софийският административен съд я задължи в срок от 6 месеца да осигури възможност за машинно гласуване във всички избирателни секции в страната", съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев:

"ЦИК, след като решението стане окончателно, ще предприеме всички необходими действия, за да може да изпълни диспозитива на решението, при условие, че той е такъв. Ще бъде необходимо да бъдат осигурени финансовите средства, но в тази връзка и от писмото на Министерството на финансите, и уверенията от страна на изпълнителната власт са, че такива средства ще бъдат осигурени, с оглед обезпечаването на машините", каза още той.

Още през февруари миналата година Върховният административен съд реши да бъдат осигурени машини за всички избирателни секции. ЦИК обаче така и не успя да изпълни решението при организацията на парламентарните избори месец по-късно. Тогава бяха предвидени до 15 милиона лева за наем на машини, но обществената поръчка се провали.

Следващите избори у нас са .евроизборите през май 2019 година.

https://www.faktor.bg

Коментар "Под лупа" - И дали няма да сме свидители на още по-изумяващи изборни резултати за ГЕРБ ?!