Цинизмът в политиката е стигнал върхове и на никой от властимащите не му пука освен за личния си келепир или власт

Ilian Vassilev

Днешните политически новини като се започне от Борисовите заклинания до изтриването на записите, уличаващи Цацаров в имотния регистър, говорят че последната седмица може да се случи всичко - и ГЕРБ е обявил военна мобилизация - както и другите партии.
Това има и добра страна, защото прави видими тайни връзки - примерно гласуваш за Габриел /да й се чуди човек защото се е поблазнила да ползва апартамент без наем, след като няма финансов проблем/, а всъщност гласуваш за Цветанов и Цацаров. 
Второ, едновременното посещение на Хайко Маас и на Вернер - само потвърждава че ГЕРБ е създадена и финансирана от Германия. Което до едно време е добре, но в контекста на шрьодеризацията на Меркел и корупционните скандали, означава само едно - данните от социологията са тревожни и във ендшпила ще трябва да заработи схемата - Константинов - Цветанов. Пак ще има бюлетини, протоколи, секционни комисии.
Трето, очаквайте в социалните мрежи да достигне макса на дезинформационните кампании, на трол активността, на масовото блокиране на страници, на свалянето на постове, на фейк новините и най-доброто от класическите интриги - припомнени.
Факт е, че цинизмът в политиката е стигнал върхове и на никой от властимащите не му пука освен за личния си келепир или власт. 
Единствената надежда за реално друг избор е за кандидатите на Демократична България. Няма проблем да гласувате и за други, но гласът ви ще отиде на вятъра.
За това и изборът трябва да бъде рационален. Иначе гласувате за статуквото.

Фейсбук