You are here

ЦИРК : Доган застрашен от чужда държава и атентат, твърди НСО

НСО охранява Ахмед Доган заради заплаха както от територията на страната, така и извън нея. Това се посочва в отговор на службата, който е пратен на питане на вицепремиера Валери Симеонов. 

 

От отговорите на НСО става ясно, че решението за охрана на Доган е взето на базата на информация на Военното и Външното разузнаване, които открили заплаха за почетния председател на ДПС както от територията на страната, така и извън нея.  

В отговора се посочва:

Комисията безспорно е установила рискови заплахи, както от територията на България, така и такива, възникнали извън нея. Става въпрос за наличие на застрашеност от чужда държава. Това е наложило необходимостта от денонощна охрана на Ахмед Доган до настоящия момент.

От отговора става ясно също, че Доган се охранява едва от 2009 година, но не се дават друга информация, свързана с вида на охраната, защото така може да се улесни "планирането и извършването на опити за терористични действия или друго посегателство".

 

От службата отказват да дадат отговор за това каква е изразходваната сума за охраната на Доган, но посочват, че тя е многократно по-малка от сумарната сума за охрана на останалите лица, които имат право на НСО по закон - президент, председател на Народното събрание, премиер, вицепрезидент и главен прокурор.

Ако това е "НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО" НА БОЙКОЛАНДИЯ ДА Я ЗАКРИВАМЕ, А ?!!

"Под лупа"