Цялата му кариера след това видимо е резултат на доверието на Живкови, което е успял да спечели в тези години. Тази логическа верига доказва само едно: БКП/ДС никога не е слизала от власт.

Vessislava Tancheva

Напоследък недоучилият PR екип на премиера напълно е спукал гумите, за да се излагат чак толкова! Не се наемам да описвам душата борисова, но тя е всичко, освен демократ.

Тя, душата му, има и къса памет, защото е забравил ключови неща: на историческата дата 10 ноември 1989 г той е бил член на БКП и служител на МВР. Т.е, част от партията, която, според него води "последователно България към фалити на банки, хиперинфлация, купонна система, режим на тока и европейска изолация".

Забравя и друго: на 10 ноември 1989г беше извършен вътрешнопартиен преврат в БКП - котерията около Луканов временно измести фамилия Живкови&сие. Но БКП остана на власт чак до 13 октомври 1991г - още цели две години, през които той е бил горд партиен член, занимаващ се с преподаване в полицейската академия, според официалната му биография. По неофициалната - след поставянето на Тодор Живков под домашен арест през юли 1990 г, Борисов е негов личен охранител и даже нещо като шеф на частната охрана на бившия Първи. 

Когато правителството на Филип Димитров реши най-после да деполитизира армията и полицията, Борисов напусна МРВ, но не и партията!

Следва прословутото бяло петно в биографията му и - с изключение на ролята на личен душеприказчик и ученик на Тато (пак по собствените му думи!), - за следващите години до 1997 никой не се наема да пише дори в Wikipedia!

Цялата му кариера след това видимо е резултат на доверието на Живкови, което е успял да спечели в тези години. След смъртта на Тодор Живков през 1998 г охранителната му дейност го прави личен довереник на Сакскобургготски, а доверието на дъртите ченгета около Бриго Аспарухов&Ко го превърна в най-дългогодишната успешна инвестиция на българската мафия - от Главен секретар на МВР, през кмет на столицата, до премиер три пъти.

Тази логическа верига доказва само едно: БКП/ДС никога не е слизала от власт. Борисов не може никого да опази от самия себе си. Той ще продължава да пилее нашите пари, време и енергия, докато му позволяваме!

Фейсбук