Червена депутатка на Маджо е екссекретарката на олигарха Гущеров

След неуспешен опит да убеди земляците й в Силистренско, че става за депутат, Корнелия Нинова праща своята лява ръка и секретар на ИБ на БСП по „общите въпроси” Вяра Емилова за водач на партийната листа в Ловеч. Писахме за нея, защото вместо да стои изолирана след втората среща с коронавирус на шефката й, с която е в непрекъснат контакт, тя шета по централните столични заведения с дружки. Връзката Силистра – Ловеч е Младен Михалев – Маджо от СИК. В БСП викат на тази връзка МОСТ по  съкращението на Митническо обслужване на стоки и товари. Навремето, като секретарка на олигарха Добромир Гущеров, Вяра работи по тази част с Михалев-Маджо и „банкера на Маджо”, както го определи Татяна Дончева – Евгений Узунов. Какво е общото между тях? След като го махат от секретар на ЦК на ДКМС в дните след 10.11.1989 г. Узунов е назначен от Андрей Луканов за негов заместник-министър на финансите и шеф на митниците. По същото време, една от търговските банки дава 2 млн. лв. от онези пари при курс на долара по-малко от лев и цена на апартамент в София от 20 000 лв./долара на Добромир Гущеров от Силистра, както той сам е разказвал. А шефът на „работодателската асоциация” АИКБ, изразяваща интересите на Маджо днес, е тогавашният ръководител на Фонд ТНТМ, превърнат във фирми – Васил Велев. Двамата с Евгени Узунов са собственици на Стара планина холдинг – един от фондовете по масовата приватизация при управлението на Виденов, също секретар на ЦК на ДКМС. Холдингът пък е собственик на 9,87% в Интернешънъл Асет Банк чрез фирмата си ХЕС. Узунов става директор в банката, която преди това се казва ПИМБ, а още по-преди е в кръга с „комсомолските пари” като Кремиковска банка. Интернешънъл Асет Банк е наричана от народа и медиите, не от нас, първо „банката на СИК”, а

 

после „банката на Маджо”. Сигурно, защото, редом с генерал Любен Гоцев и най-добрия му приятел – бившия вицепремиер Виктор Вълков, в борда й членува и съпругата на Младен Михалев. Дъщерите на Узунов, Маджо и Гоцев имат и обща козметична фирма.
Когато през 2008 г. Узунов става заместник-председател на БСП и вече е депутат от левицата, както и неин оргсекретар – т.е. подрежда листите, в Народното събрание влиза като член на червената група и олигархът Добромир Гущеров. Така секретарката му Вяра Емилова вече е  сътрудник в парламентарната група, сменя Силистра със София, влиза и на Позитано 20. Никой обаче не я взема насериозно и си остава момиче за всичко – секретарка, докато не влиза под кожата на поредния лидер Корнелия Нинова.
 Става нейна лява ръка. След като се забъркват големи интриги и първото и професионално ръководство на червената медия БСТВ е сменено, й е дадено да „върти” телевизията, без да има никаква представа от това. Резултатът е, че цялата реклама на БСП започва да минава през агенцията на съпругата на близък до сърцето на Вяра човек. Разкрита, е преместена да движи партийния вестник Дума, който е във финансов колапс. А в „телевизора” остава друга нейна близка, а според позитанци – възможно да е и роднина, бивша седесарка като самата Нинова и нейния фаворит и „вся и всьо” в БСП в момента К.Методиев – бившият младежки лидер на СДС.
В тази връзка Емилова беше издигната и за водач на листата на БСП в Силистра, където се промуши в първия кратък парламент, но при втората абсурдна кампания на БСП, инспирирана от самата нея, се провали.
Така силистренецът Михалев – Маджо и неговият стар боен комсомолски другар и съдружник Евгени Узунов решават да я преместят водачка в Ловеч, където червените имат повече симпатизанти. За да наместят своята Вяра,  към Монтана е изместена цяла заместник-председателка на БСП – Ирена Анастасова.
Защо Ловеч ли? Ами, защото от този край е родом самият Кръстник Евгений Узунов. Той е от село Ломец, Ловешко.

Толкова по претенциите на Нинова, че няма общо с олигарси и те нямат влияние в БСП.
Забавното в случая е, че по сикаджийска линия Маджо се водеше едва ли не най-влиятелният олигарх в ГЕРБ. Оказва се, че при червените той има много по-здрави позиции. Което си има и логика – в борческите години се смяташе, че СИК е червената, а ВИС е синята групировка.  

Радостина Тонева

Червена депутатка на Маджо е екссекретарката на олигарха Гущеров | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg