Червените баби си имат нов антикомунистически торбалан

Ако Луна ме накара да я коментирам, значи все пак не е съвсем за подценяване. Това си  помислих преди да се реша да драсна няколко реда по темата…

Бях останал с впечатление, че Луна е артистичното й име. След снощното й представяне в нещо, представено като дебат от БНТ, разбрах , че г-жа Йорданова наистина се казва Луна ( с ударение върху У ). Открои се сред монолозите на останалите участници, които уж отговаряха на въпроси, а всъщност си правеха презентации на предварителна намисленото от тях, като прочете писмо до Джо.

Американците наричат чичо Джо съветския диктатор Сталин по време на общата им война срещу нацистка Германия, но в случая г-жа Йорданова фамилиарничи по адрес на американския президент Джо Байдън. Така тя вкара екзотика сред скуката на предсказуемите речи на своите съучастници във формалната сбирка на маргиналите, поканени от БНТ за отбиване на номера с “отстрелването” на обречените да служат за подигравка на зевзеците кандидати за президент. И трябва да се признае, че номерът мина някак си.

Защо обаче си правя труда да “анализирам” това нищо? Искате ли една конспиративна теорийка?

Идеята явно е да бъдем отвратени. Не обвинявам БНТ. Държавната телевизия се самоизтезава по задължение. Става дума за идеята Луна да бъде пусната по пистата на антикомунистическия крясък с гръм и трясък. Дали идеята е лично нейна?

Нямам идея. Но реализацията на този замисъл е очевидна. Ако някой зрител се е колебаел дали да намрази антикомунизма, сигурно снощи се е освободил от терзанията си и искрено го е разлюбил. Ако ли пък зрителят е бил убеден антикомунист, като нищо ще да се е разколебал след изпълнението на “фолкфурията”.

Трикът да бъдат тикани пред публиката непоносими образи като отблъскващи нормалността носители на антикомунизма в България не е нов. Няма да възкресявам поименно спомена за това дефиле на претенденти да бъдат говорители на автентичния антикомунизъм у нас, които постигнаха само погнуса и дадоха хляб на червените баби да хранят страховете на внуците си от антикомунизма,  за да не ги газирам да възкръснат от бутилката, в която духът им като че ли напоследък се позакроти. 

И кой да предположи, че духът от тази бутилка ще бъде пуснат така гръмогласно и “ефектно” от толкова народен ( фолк ) тирбушон! Бас държа, че злорадите сценаристи се наслаждават на очакването си зрителите да я припознаят Луна като луда, превръщайки я в инструмент за популяризация на радикалната лустрация като профанация на уж спасителната кастрация на болната ни от комунизъм нация .

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:  https://frognews.bg/novini/luna-oplakva-djo-baidan.html